Kişiye özel kadro: İki çalışma tek şartta toplandı

Kişiye özel kadro: İki çalışma tek şartta toplandı
Resmi Gazete’de yayımlanan akademik kadro ilanında dikkat çeken detay ortaya çıktı. Aranan şartlar kısmında yer alan kriterin sadece Öğr. Üyesi olarak görev yapan K.C. olduğu ortaya çıktı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 30 Aralık’ta Resmi Gazeteye verdiği ilanla Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 62 kişilik akademik kadro ilanı verdi. Verilen ilanda Hidrolik Bölümü için aranan şartlar ise dikkat çekti. Doktor Öğretim Üyesi kadrosu açıldı. Açılan ilanda; "Kıyı suları hidrodinamiği ve taşkın yataklı kanallarda debi hesap yöntemleri üzerine çalışmaları olmak" şartları arandı.

BirGün’de yer alan habere göre iki çalışmanın tek şartta toplandığı ilanda, şartları taşıyan kişinin ise 2018 yılından beri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapan K.C. olduğu ortaya çıktı. 2002 yılından 2009 yılına kadar akademik kariyere ara verdiği öğrenilen K.C.’nin, yüksek lisans tez konusu "Farklı girişim alanları yaklaşımlarına göre taşkın yatağı bulunduran bileşik kesitli kanallarda debi hesap yöntemlerinin irdelenmesi" iken, doktora tez konusu ise "Kıyısal sularda su kalitesi modellemesi." K.C.’nin bunların dışında su kalitesi modellemesi, kıyılar ve baraja dökülen sularla ilgili çalışmaları bulunuyor.

Öne Çıkanlar