Kışlık elbiselerini isteyen tutuklu darp edildi

Kışlık elbiselerini isteyen tutuklu darp edildi
Beşikdüzü T Tipi Cezaevi’nde kalan Özgür Sevim’in, ailesi tarafından gönderilen kışlık elbiseleri istemesi üzerine gardiyanlarca darp edildiği belirtildi.

 Trabzon Beşikdüzü T Tipi Cezaevi’nde kalan Özgür Sevim’in, ailesinin gönderdiği kışlık elbiseleri istemesi üzerine gardiyanlarca darp edildiği belirtildi.

Oğlunun darp edildiğini öğrenen anne Behiye Sevim (66), hukuki yardım talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne başvurdu. Anne Sevim, 25 yıl hapis cezası verilen oğlunun 6 yıldır tutuklu olduğunu belirtti. 3 yıldır Beşikdüzü Cezaevi’nde olan oğluna 15 gün önce kargo yoluyla kışlık kıyafet gönderdiklerini belirten anne Sevim, dün yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde gönderdikleri kıyafetlerin oğluna verilmediğini öğrendiklerini anlattı. Kışlık kıyafetleri alabilmek için yazlık kıyafetlerini cezaevi idaresine öncesinde teslim eden oğluna kışlık elbiselerinin verilmediğini aktaran Sevim, "Oğlum soğuk olduğu için gönderdiğimiz kışlık kıyafetleri istediğinde gardiyanlar ‘istersen öl, bize ne’ demişler. Elbiseleri istemekte ısrar etmesi üzerine ise bu kez Selçuk isimli bir başgardiyan ile yanındaki 2-3 gardiyan oğluma kötü muamelede bulunmuşlar" diye belirtti. 
 
Sevim, oğlunun başgardiyanın cezaevi idaresinden aldığı güçle özellikle siyasi tutuklulara yönelik sık sık kötü muamele ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Adalet Bakanı’na seslenen anne Sevim, "Çocuklarımıza hakaret ve zulüm edilmesini istemiyoruz. Dört duvar arasında uygulanan bu zulmü Allah da kabul etmez. Oğlumun başına bir şey gelirse sorumlusu Selçuk denen o başgardiyan ve cezaevi idaresidir" dedi.

Öne Çıkanlar