'Kız isteme' merasiminin ardından mahalle karantinaya alındı

'Kız isteme' merasiminin ardından mahalle karantinaya alındı
İki aileden çok sayıda kişinin katıldığı merasimin ardından, kızın ailesinde 5 kişide Covid-19’a rastlanılması üzerine aile tedaviye, mahalle karantinaya alındı.

Konya'nın Seydişehir'in ilçesinde Kesecik Mahallesi'nde kız isteme merasiminin ardından 5 kişide Coronavirus (Covid-19) görülmesi üzerine mahalle karantinaya alındı.

Eskiden belde statüsünde olan Kesecik Mahallesi'nde bir evde kız isteme merasimi düzenlendi. İki aileden çok sayıda kişinin katıldığı kız isteme merasimin ardından erkek tarafı Hatay'a döndü. Törenin düzenlendiği kız tarafında 5 kişide Covid-19’a rastlanılması üzerine aile tedavi altına alındı. Temasa geçtikleri kişi sayısı fazla olması nedeniyle karantina alanı genişletildi.

Gece yarısı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği Kesecik Mahallesi karantinaya alındı. Önlem alan jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkışları kapadı. 

Öte yandan Seydişehir'deki Alaylar Mahallesi'ndeki bir lojmanda oturanlarda da Covid-19 görülmesi üzerine apartmanın karantinaya alındığı öğrenildi. (DHA)

Öne Çıkanlar