'Kız Kardeşler'in Berlin heyecanı

'Kız Kardeşler'in Berlin heyecanı
Emin Alper'in 'Altın Ayı' için yarışan yeni filmi 'Kız Kardeşler' dünya prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yaptı.

Festivalde yarışmada yer alan filmlerin gösterildiği Berlinale Palast'ta yapılan gala öncesi Emin Alper'in yanı sıra filmin oyuncuları Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer ile davetliler kırmızı halıda yürüdü.

Dünya prömiyeri yapılan filmin galasına oyuncu, senaryo yazarı ve yönetmen Cem Yılmaz ile Defne Samyeli de katıldı.




Dünya prömiyeri yapılan filmin galasına oyuncu, senaryo yazarı ve yönetmen Cem Yılmaz ile Defne Samyeli de katıldı.

Emin Alper, yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "2012'de de buradaydık. Caligari Ödülü'nü almıştık. O zaman Berlin'den çok etkilenmiştim. Hep tekrar burada olmayı istiyordum. Yine nasip oldu. 7 yıl sonra 2019'da bu kez yarışmadayız. Çok mutluyuz" dedi.

Oyuncu Helin Kandemir de filmi ilk kez izleyeceğini söyleyerek, "Filmi hiç izlemedim. Bu heyecanı Berlin’de yaşamak istedim. O yüzden birazdan izleyeceğim. Çok merak ediyorum. İnanılmaz bir duygu burada olmak" dedi.



Oyuncu Kayhan Açıkgöz, bu filmin kendisinin ilk filmi olduğunu belirterek, "İlk filmimde Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirmek benim için çok heyecanlı. Emin Alper’in filminde oynamak çok heyecanlı. Şimdi filmimizi izleyeceğiz. Merakla bekliyoruz" dedi.

Oyuncu Müfit Kayacan da 8 yıl sonra yarışma bölümünde Türkiye filmi gösterildiğine işaret ederek, 'Kız kardeşler' ilk açıklanan filmlerden birisi oldu. Bunun bedeli çekilen o yoğun güçlükleri barındıran bir süreçti. Hak ediyor bence. Çok mutluyuz. Umarım bizim içimize doğan gerçek olur" diye konuştu. ‘Kız Kardeşler’ filmi 69. Berlinale’de 16 film ile ‘Altın Ayı’ için yarışıyor. Ödüller 16 Şubat’ta sahiplerini bulacak. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar