Kızılay Gayrimenkul, Çankırılı Doruk Ilgaz Turizm'e talip oldu

Kızılay Gayrimenkul, Çankırılı Doruk Ilgaz Turizm'e talip oldu
Kızılay'ın, geçen yıl kurduğu Kızılay Gayrimenkul aracılığıyla Doruk Ilgaz Turizm şirketini satın almak için resmi girişimleri başlattığı ifade edildi.

Geçtiğimiz aylarda Torunlar GYO'nun sahibi olduğu Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı bağış günlerce tartılmış, 8 milyon dolarlık bağışın Kızılay kullanarak gerçekleştirilmesi uzun süre gündemde kalmıştı.

Şimdi Kızılay ile ilgili başka bir iddia daha ortaya atıldı. Kızılay, geçen yıl kurduğu Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi şirketiyle Çankırı merkezli Doruk Ilgaz Turizm şirketini satın almak üzere girişim başlattı. Şirketin inşaat faaliyetlerinin yanı sıra doğal mineralli kaynak suyu işletmesine sahip olduğu belirtildi.

Dünya gazetesinde yer alan Kerim Ülker'in "Kızılay, Çankırılı şirkete talip oldu" başlıklı haberine göre, işlemler olumlu tamamlanırsa şirket Kızılay'ın portföyüne geçecek.

Konuyla ilgili haberde şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye’nin en eski kurumlarından biri Türk Kızılay Derneği. Her ne kadar kimi dönemler tartışmaların odağında olsa da Türkiye’nin en köklü yardım kuruluşu. Çin’de başlayıp hemen hemen her ülkeye yayılan, hali hazırda 800 bine yakın kişide ortaya çıkan koronavirüsle ilgili Kızılay’ın yürüttüğü hizmetler merak konusuydu. Önceki gün Kızılay’ın Genel Başkanı Kerem Kınık’ın medyaya verdiği demeçleri bu anlamda önemliydi.

Koronavirüsle mücadele plazma tedavisini uygulamaya başlayacaklarını belirten Kınık, "Hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş, kanında da iki haftadır virüs bulunmayan gönüllü bağışçılarımızı ve plazmalarını alıyoruz. Sıvı kısmını alıp diğer kısmını geri veriyoruz" ifadelerini kullandı. Vaka sayısının artması Türkiye içindeki malzemelerin bitmesi durumunda sıkıntıya girileceğini kaydeden Kınık, "Sağlık sektöründe dışa bağımlıyız. Şu anda tüm yurt dışı uçak operasyonları durduruldu. Milli seferberlik oluşturmak zorundayız" diyordu.

Kınık’ın verdiği demeçte en dikkat çeken kısım ise Türkiye’de vaka ve ölüm sayılarının hızla arttığı dönemde Kızılay’ın ne gibi çalışmalar yaptığına yönelikti. Kınık, sadece Kuzey Irak’ın Erbil şehrine 30 bin maske gönderdiklerini dile getirmiş, dünyanın başka ülkelerine de yardıma koştuğunu kaydetmişti. Faaliyet gösterdikleri 13 ülkede virüsle mücadele ettiklerini, çok sayıdaki ülke bizden yardım talep etti. İtalya, İspanya, İngiltere, Endonezya, Yunanistan gibi birçok ülkenin Türkiye’den yardım istediğini ve bu talebi yerine getirdiklerini anlattı. Kınık ayrıca Türkiye’de nisan ayı sonunda maske imalatına başlayacaklarını ifade etti.

Kızılay, hem yurtdışı hem de Türkiye’de çalışmalarını sürdürürken, gayrimenkul ve markalaşma konusunda büyüme sürecine girmiş durumda.

KIZILAY, BİR YIL ÖNCE PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETİ KURMUŞTU

Kurum, geçen yıl, ticari alanda önemli bir adım atmış ve Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi adında bir firmayı faaliyete geçirmişti.

10 Mayıs 2019’da kurulan bu şirket, 5 milyon TL sermayeye sahip. Hisselerinin tamamının Kızılay Yatırım Holding’e ait olduğu şirketin yönetiminde de Kerem Kınık, İlyas Haşim Çakmak, Murat Onuk, Aykut Emrah Polat, Tayfun Özkan, Mahmut Kayacık gibi isimler bulunuyor. 

RESMİ KURUMLARA BAŞVURULAR YAPILDI

Kızılay, kurduğu portföy yönetimi şirketi ile ilk önemli satın alma çalışmasını başlattı. Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi, Çankırı’nın önemli ailelerinden Özcenk’e ait Doruk Ilgaz Turizm şirketini satın almak için adım attı.

Kızılay, yaptığı inşaat işleriyle tanınan Özcenk ailesinin yönettiği Doruk Ilgaz Turizm’i almak için resmi kurumlara başvuru yaptı.

ŞİRKET, DOĞAL MİNERALLİ KAYNAK SUYU İŞLETMESİNE SAHİP

Kızılay’ın satın almak istediği Doruk Ilgaz Turizm firması 2007’de Ilgaz Dağı’nda yer alan doğal mineralli kaynak suyu işletmesine sahip.

Ilgaz Doğal Mineralli Su markası ile şişeleme yatırımlarını sürdüren Çankırılı firma, satış olumlu tamamlanırsa Kızılay’ın portföy ve gayrimenkul şirketi bünyesine girmiş olacak. Kızılay, bir yardım derneği olarak büyürken bir yandan da gayrimenkul ve şirket alımlarıyla yakın dönemde adından daha fazla söz ettirecek gibi görünüyor."

Öne Çıkanlar