KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Falyalı çok değerli biriydi, çok üzgünüm

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Falyalı çok değerli biriydi, çok üzgünüm
Ersin Tatar, kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın öldürülmesine çok üzüldüğünü söylerken faillerin deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağını belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı'nın suikastla öldürülmesi hakkında konuştu.

"Çok üzgünüm" diyen Tatar, faillerin deniz yoluyla kaçmasının da mümkün görünmediğini söyledi.

Kıbrıs Postası’nda yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa internetten katılan Tatar, 'çok üzgün olduğunu' kaydederek, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kolordu Komutanlığı ile görüştüğünü koordineli şekilde olayın araştırılacağını belirtti.

En büyük temennisinin sorumluların bir an önce bulunması olduğunu ifade eden Tatar, 'olay nedeniyle herkesin yaralandığını' belirtildi.

'PGM MÜDÜRÜ İLE TEMASLARIM SÜRÜYOR'

Tatar, PGM Müdürü ile temaslarının sürdüğünü ve ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı olarak da açıklama yapacağını dile getirdi.

'DENİZ YOLUYLA KAÇMALARI MÜMKÜN DEĞİL'

Akşam saatlerinde denizin dalgalı olduğunu ve sahil güvenliğin de varlığına işaret ederek, deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağının iletildiğini ifade eden Tatar, güvenlik birimlerinin Türkiye’deki güvenlik birimleriyle iş birliği içerisinde olduğunu anlattı. Tatar, Halil Falyalı’nın çok değerli biri olduğunu kaydetti; başsağlığı diledi. 

Öne Çıkanlar