KKTC'de hükümet istifa etti

KKTC'de hükümet istifa etti
KKTC'de Başbakan ile Maliye Bakanı arasındaki kriz sonucunda koalisyon hükümeti istifa etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığına gitti. Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen yarım saatlik görüşmenin ardından basına açıklama yapmadan Cumhurbaşkanlığının arka kapısından çıktı.

Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’un bakanlık görevinden alınması talebini iletmiş, eğer kabine değişikliği kabul görmezse de istifasının kabulünü istemişti.

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisinden oluşan koalisyon hükümeti, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında kurulmuştu.

.Cumhurbaşkanı Tatar'ın, Sucuoğlu'nun hazırladığı kabine listesini 21 Şubat'ta onaylamasının ardından KKTC'de 38. hükümet kurulmuştu.

Kabinedeki isimler şöyleydi:

"Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy, Maliye Bakanı Sunat Atun, İçişleri Bakanı Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu."

Öne Çıkanlar