Kobe Bryant'ın eşi, kaza fotoğrafları için açtığı davada 16 milyon dolar tazminat kazandı

Kobe Bryant'ın eşi, kaza fotoğrafları için açtığı davada 16 milyon dolar tazminat kazandı
Efsane basketbolcu Kobe Bryant'ın ve kızının iki yıl önce hayatını kaybettiği kazada enkaz alanında çekilen fotoğraflar için açılan davada Vanessa Bryant, 16 milyon dolar tazminat kazandı.

Vanessa Bryant'ın 9 kişinin öldüğü kaza bölgesinde çekilen fotoğraflara ilişkin açtığı davada mahkeme, ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles Country Belediyesi aleyhine tazminata hükmetti.

Mahkeme, şerif yardımcıları ve itfaiyecilerin helikopterin düştüğü bölgede çektikleri ve başkalarıyla farklı yerlerde paylaştıkları fotoğrafların ailede duygusal zarara yol açtığı gerekçesiyle Bryant'a 16 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

40 yaşındaki Vanessa Byrant, ifadesinde, panik ataklar geçirdiğini , çocuklarının ve kendisinin, fotoğrafları sosyal medyada görme korkusuyla yaşadıklarını belirterek büyük stres altında olduklarını vurguladı.

"O FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İSTEMİYORUM"

Fotoğrafların kendisi ve ailesine zarar verdiğini ifade eden Bryant, "O fotoğrafları görmek istemiyorum. Kocamı ve kızımı eski halleriyle hatırlamak istiyorum." dedi.

Mahkeme Bryant'ın yanı sıra aynı kazada eşini ve çocuğunu kaybeden eş davacılardan Chris Chester'in de 15 milyon dolar tazminat alacağını duyurdu.

Ocak 2020'deki helikopter kazasında 41 yaşındaki Kobe Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna ve 6 arkadaşları ve bir pilot hayatını kaybetmişti. Chris Chester da kazada eşi Sarah ve kızı Payton'ı kaybetmişti. 

Los Angeles Lakers takımının yıldızı olan ve kariyerinde 5 kez NBA şampiyonluğu yaşayan Kobe Bryant gelmiş geçmiş en başarılı basketbol oyuncularından biriydi 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar