Koç Üniversitesi çevresinde bir kadın saldırıya uğradı

Koç Üniversitesi çevresinde bir kadın saldırıya uğradı
Kadın Dayanışma Kulübü, bir kadının tacize uğradığına ve gözünden bıçaklandığına tanık oldu. 2 arabayla orada olan failler tepki gelmesinin ardından kaçtılar.

Koç Üniversitesi çevresinde bir kadın erkekler tarafından tacize uğradı ve bıçaklı saldırıya uğradı, failler tepki gelmesi üzerinden olay yerinden kaçtığını söyleyen Kadın Dayanışma Kulübü, yetkilileri göreve çağırdı. Üniversite etrafının güvenli olmadığı, ışıklandırmanın yetersiz olduğunu ifade ederek ‘tacizi, tecavüzü meşrulaştıran erkek egemen sistemin karşısında kadın dayanışmasını büyüteceğiz’ açıklaması yaptılar.

Sürecin takipçisi olacağını ifade eden Kulüp üyeleri, faillerden birinin yakalandığını ifade ederek hukuki sürecin takipçisi olacağını paylaştılar.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Kadın Dayanışma Kulübü sosyal medya platformu üzerinden açıklama yaparak şunları söyledi;

Bugün (24.09.2021) Koç Üniversitesi Batı parkta 20.30 sularında Koç Üniversitesi öğrencileri bir kadının tacize uğradığına ve gözünden bıçaklandığına tanık oldu. 2 arabayla orada olan failler tepki gelmesinin ardından kaçtılar.

Kadının sağlık durumu hakkında bilgi almak ve hukuki sürecin başlatmak için Kadın Dayanışma Kulübü olarak hastaneye geldik. Kadın arkadaşımızın bilinci yerinde ve durumu şu an iyi. Görgü tanığı arkadaşlar ifade vermek için karakola gidiyorlar.

Bizler de başka bir hastaneye sevk edilecek olan kadının yanında süreci takip ediyor olacağız. Işıklandırmanın ve güvenliğin yetersiz olduğu Koç Üniversitesi Batı Kampüs'ü servis bekleme alanında yaşanan bu olayda Kadın Dayanışma Kulübü olarak sürecin takipçisi olacağız.

Bugün yaşanan saldırının gerçekleştiği yerin aydınlatması yok.

‘KADIN DAYANIŞMASINI BÜYÜTECEĞİZ’

Tacizi, tecavüzü meşrulaştıran erkek egemen sistemin karşısında kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Adaleti olay yerine gelmeyen polisten, mahkemelerde aklayan yargıdan beklemiyoruz.

Adalet biziz susmayacağız!

Dayanışmamız sayesinde faillerden birisi yakalandı, saldırıya uğrayan kadın arkadaşımız faili teşhis etti.

‘HESAP SORACAĞIZ’

Kadınları korumayan, failleri aklayan devlete karşı kampüslerde, sokaklarda bir araya gelerek tacize saldırıya geçit vermeyeceğiz. Dayanışmayı büyüteceğiz, hesap soracağız!

Saldırının gerçekleştiği yerde nöbetteydik. Okulumuzun etrafında bir kadın, bir grup saldırgan tarafından saldırıya uğradı. Güvenlik önlemleri yetersiz, acilen önlemler alınmalı!

Öne Çıkanlar