Kocaeli'de işçiler ayaklandı: Haklarımızı istiyoruz!

Kocaeli'de işçiler ayaklandı: Haklarımızı istiyoruz!
Geçtiğimiz ay Hyundai işçisine yapılan yüzde zammın ardından Hyundai Mobis işçisine yapılan yüzde 45'lik zam teklifi nedeniyle işçiler protestoya başladı.

İşçilerin büyük bir kısmı yüzde 50 zam beklerken, işveren ise yüzde 45 zam verileceğini açıkladı. Bunun üzerine fabrika önünde toplanan işçiler, durumu protesto etti.

İŞÇİLER NE İSTİYOR?

Emekçi çalışanların tek talebi zam değil. Devamsızlık çeklerinin Hyundai'de olduğu gibi 3 ayda bir verilmesini isteyen işçiler, zamlarla ilgili tüm bildirimlerin zamanında yapılıp verilmesini talep etti. Primlerin zamanında ve kesinti olmadan verilmesi, sosyal hakların Hyundai'de verilenin aynısı olması, yemekhaneyle ilgili acil iyileştirmeler yapılması işverene iletilen diğer konu başlıkları arasında.

YÜZDE 300'E VARAN MESAİ TALEBİ

Ayrıca çalışanlar, mesai ücretlerinin hafta içi yüzde 100, hafta sonu yüzde 200 ve resmi tatillerde yüzde 300 olarak iyileşmesi gerektiğini talebini de işverene iletti. Fabrika önündeki protestosunu sürdüren işçiler kimsenin mağdur edilmeden taleplerinin yerine gelmesini bekliyor.

Öne Çıkanlar