Koçak'ın avukatı: İbrahim, Özgür ve Didem için geç kalmayalım

Koçak'ın avukatı: İbrahim, Özgür ve Didem için geç kalmayalım
'Sessiz kalanlar ölüme sebep oldular.'

Adil yargılanma talebiyle girdiği ölüm orucunun 297’nci gününde hayatını kaybeden Mustafa Koçak, İstanbul’da defnedilecek. Koçak’ın avukatı Oğuzhan Topalkaya, "Sessiz kalanlar ölüme sebep oldular. İbrahim, Özgür ve Didem için geç kalmayalım" dedi. 

ÇOK ÜZGÜNÜZ...

MA'nın haberine göre Koçak’ın cenazesi otopsi işlemleri için Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıkarılıp, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Koçak’ın kardeşi Mine Koçak, gece 03.47’de avukatları aracılığıyla ağabeyinin yaşamını yitirdiklerini duyduğunu belirtti. Koçak’ın cenazesini İstanbul’a götürmek için uğraştıklarını belirten kardeşi Koçak, "Araç bulup izin işlemlerimizi tamamlayıp İstanbul’a götüreceğiz. Kardeşimin ölüm raporunda saat 00.28’de yaşamını yitirdiği yazıyor. Çok kötüyüz ve hepimiz çok üzgünüz. Kendisinin vasiyeti var mıydı yok muydu bilmiyoruz. İstanbul’a götürdükten sonra bir gün morgda bekleteceğiz ve sonra karar vereceğiz nerede defin edileceğine" dedi. 

SESSİZ KALANLAR ÖLÜME SEBEP OLDULAR

Koçak’ın avukatlarından Oğuzhan Topalkaya ise, gece saatlerinde cezaevi yönetiminin kendilerine haber verdiğini ifade etti. Koçak için yapılan tüm çağrıların sonuçsuz kaldığına işaret eden Topalkaya, "Özellikle işkence sürecinde zorla müdahalesinden sonra Mustafa çok kötü olmuştu. Biz avukatları ve ailesi olarak çağırılar yaptık. Bizde durumuna ilişkin onlarca dilekçeler verdik. Bakanlığa onarca başvuruda bulunduk. Başvurularımız suskunlukla sonuçlandı. Açıkça Mustafa’yı katlettiler diyebiliriz. Zaten telefon konuşmasını yarıda kesti, çok kötü oldu nefes alamıyordu. Bütün talep ve çağırılarımıza sessiz kalınarak Mustafa’nın ölümüne sebep oldular" dedi.  

İBRAHİM, DİDEM VE ÖZGÜR İÇİN GEÇ KALMAYALIM

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in Mustafa Koçak gibi çok kritik bir durumda olduğunun altını çizen Topalkaya, şunları söyledi: "İbrahim çok kritik süreçte ve ne zaman ne olacağı bilemeyiz. Gerek meslektaşlarımız Didem ve Özgür için gerek de İbrahim için çok geç kalmak istemiyoruz. Hem kamuoyuna çağırımızdır hem de makamlara çağırımızdır; hiç gecikmeden talepleri çok sade, net ve meşrudur. Hukuk dışında ve kabul edilemez bir talepleri yoktur. Talepleri derhal kabul edilmeli. Ölümlerin yaşanmaması için herkes elini taşın altına koysun." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar