KOD-29 ile işten çıkartılan işçilere destek veren sendikacılara gözaltı

KOD-29 ile işten çıkartılan işçilere destek veren sendikacılara gözaltı
DGD-Sen Örgütlenme Sekreteri Kemal Yılmaz ve örgütlenme uzmanı Betül Celep gözaltına alındı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposundaki kötü çalışma koşullarına karşı bir araya gelen işçiler, şartların düzeltilmesi için Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na üye olmuştu. İşçilerin DGD-Sen’e üye olmasının ardından yönetim, Aralık 2020'de Kod-29 ile işçileri işten çıkartmıştı. Migros çalışanları, işten çıkartılan işçilerin geri alınması için Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evinin önünde 6 kez eylem yapmıştı.

Beykoz Kaymakamlığı, Covid-19 salgını nedeniyle ilçedeki tüm eylemleri 15 gün süreyle yasaklamış; eylem yasağının Özilhan için alındığını belirterek eylemlerini sürdüren işçiler 5 kez gözaltına alınmıştı ve haklarında dava açılmıştı.

DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, konuya ilişkin yargılamanın Beykoz 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ettiğini söyledi. İlk iki duruşmanın mahkeme başkanı tarafından ertelendiğini belirten Bostancı, ertelenmesine rağmen Betül Celep hakkında duruşmaya katılmadığı için yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı. Celep’in bugün Üsküdar’da gözaltına alındığı bildirildi. Kemal Yılmaz’ın da aynı gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenildi. (ANKA)

Öne Çıkanlar