Köln karnavalında bu kez barış çağrıları yankılandı: Putin out!

Köln karnavalında bu kez barış çağrıları yankılandı: Putin out!
Köln'de her yıl yapılan geleneksel Karnaval Yürüyüşü, bu yıl savaş karşıtı çağrılara sahne oldu. Bir araya gelen binlerce kişi Rusya'nın Ukrayna'dan derhal çekilmesini istedi.

Köln'de her yıl yapılan geleneksel Karnaval Yürüyüşü bu yıl barış çağrılarıyla yankılandı.

Chlodwigplatz'da karnaval kostümleriyle bir araya gelen binlerce kişi Rusya'nın Ukrayna'dan derhal çekilmesi çağrısına bulundu. Köln Karnaval Komitesi Başkanı Michael Kramp tarafından yapılan açıklamaya göre eyleme 150 bin kişi katıldı.

Geleneksel "Rosenmontag" karnaval geçit töreni, Ukrayna'ya ve Putin'in savaşına karşı bir destek gösterisi haline geldi. 

Ellerinde barış dövizleri ve Ukrayna bayraklarını taşıyarak kent merkezine kadar yürüyen göstericilere konuşma yapan Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, Rusya'nın derhal Ukrayna'dan çıkması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Almanya ve AB'nin Ukrayna'ya her türlü desteği vermesini istedi.

Reker, Rusya'da savaşa karşı çıkan halkı da selamladı. Rusya ve Putin karşıtı döviz ve pankartların daha ağırlıklı olduğu eyleme sendikalar ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Öne Çıkanlar