Kolonya sürdüğü için alkollü çıktığını ispatlayınca ehliyetini geri aldı

Kolonya sürdüğü için alkollü çıktığını ispatlayınca ehliyetini geri aldı
Polis çevirmesinde 0.62 promil alkol tespit edilen sürücü, kan tahliliyle alkol almadığını ispatlayıp ehliyetini geri aldı.

İzmir Çeşme'de yapılan bir trafik uygulamasında 0.62 promil alkollü çıkan Oğuzcan Kavas adlı sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Kavas’a 2 bin 18 lira para cezası kesildi, ehliyetine el konuldu ve aracı trafikten men edildi. 31 Yaşındaki Kavas'a 2 bin 18 lira para ceza kesen polis aracı da trafikten men etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle çok kolonya sürdüğünü belirterek cezaya itiraz eden sürücü, alkol almadığını ispatlamak için Çeşme Devlet Hastanesi'nde kan verdi. Tahlilinde 0 promil alkol çıkan Oğuzcan Kavas, aldığı raporla verilen cezalara itiraz etti. Kavas'ı haklı bulan Çeşme Sulh Ceza Hakimliği 6 Şubat'ta görülen duruşmada cezalarının tamamını iptal etti.

'CEZALAR İPTAL EDİLDİ EHLİYETİ GERİ VERİLDİ'

Gerekçeli kararda, "Çeşme Devlet Hastanesi’nce düzenlenmiş kabul sınırları içinde olan 0.1 promil değerlerini gösteren raporu, uygulamada kabul edilen her saat için 0.15-0.20 promil düşüş oranları, hastane raporundaki 2 saat sonra alınan 0.1 değeri ile tutanakta ölçülen değer 0.62 promil değeri birlikte değerlendirildiğinde kişide tespit edilen alkol promil değerinin referans oranının altında olduğu anlaşılmakla itirazın kabulüne, ceza tutanağı ve sürücü belgesinin alınması tutanağının iptaline ve iadesine karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

'ALKOLLÜ ÇIKMASININ ÜÇ NEDENİ OLABİLİR'

Oğuzcan Kavas'ın avukatı, müvekkilinin bir süre aracının başında bekletildiğini, daha sonra girdiği kan tahlilinde kanında alkole rastlanılmadığını belirterek,"'Uygulama sırasında 0.62 promil çıkmasının üç nedeni olabilir. Kullandığı kozmetik ürünün anlık değer çıkarması, alkolmetre cihazının kalibrasyon ayarının bozuk olabileceği veya alkol çubuğunun kullanılmış olma ihtimali. Raporda değerin 0 çıkması, zamana bağlı vücuttaki alkol oranının azalması hususu dikkate alındığında dahi müvekkilin hiç alkol tüketmediğini açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

 

Öne Çıkanlar