Konsere 'kamu güvenliği' engeli

Konsere 'kamu güvenliği' engeli
Adana Valiliği, önce izin verdiği konseri, daha sonra 'güvenliği sağlayamayız' diyerek engelledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Örgütü ve Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Mezopotamya Kültür Merkezi'ne (MKM) bağlı sanatçılar, 16 Aralık'ta Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde konser düzenlemek istedi. Sanatçılar Serhat Çarnewa, Pınar Aydınlar ve Kadir Çat'ın katılacağı halk konseri Adana Valiliği'nce 'Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği' gerekçe gösterilerek engellendi.

DBP ve MKM'li sanatçılar, karara düzenledikleri basın toplantısıyla tepki gösterdi.

'KEYFİ BİR KARAR'

Konser ile ilgili valiliğe başvuru yapan DBP Adana il yöneticisi Hayrettin Öz, valiliğin kendilerine önce izin verdiğini ancak Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle konserlerini engellediğini söyledi. Öz, "Valilikten, konsere 10 gün kala beni arayıp makama çağırdılar. Konserin yapılamayacağını söylediler. Valiliğinin imzası bulunan kağıdı verdiler. Bana 'konserin kamu güvenliğini sağlayamayız' dediler. Bizler konser için hazırlık yapıp, davetiyelerimizi dağıttık. Hem biz, hem halk hem de sanatçı arkadaşlarımız mağdur edilmiştir. Biz bu antidemokratik uygulamaları kabul etmiyoruz. İstanbul MKM'si konser düzenledi ve İstanbul Valiliği izin verdi. Ancak Adana neden izin vermiyor? Bu çelişkili bir durumdur. Adana Valiliği keyfi olarak engelliyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Şükran Efetürk ise, "Bu karar Kürt dili ve sanatı önünde bir engeldir. Bizler Adana Valiliği'nin bu kararını kınıyoruz. Bizler bunu kabul etmiyoruz" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar