Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?
Satılık konut fiyatlarının en çok arttığı il Antalya oldu. İstanbul'da ise ilçeler bazında ilk sırada Ümraniye göze çarptı.

Hepsiemlak, son 1 yıl içerisinde satılık konut fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde artış gösteren illeri açıkladı. Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre, en yüksek fiyat artışı yüzde 126 ile Antalya’da oldu.  Antalya’nın ilçelerinde de yüzde 100’ün üzerinde fiyat artışları gerçekleşti. Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı, Kepez ve Alanya’da son 1 yılda yüzde 139-119 yükselişler dikkati çekti.

Adana Seyhan

Konut fiyatlarındaki artışta Antalya'yı Adana takip etti. Adana’da satılık konut piyasasında fiyatı en çok değerlenen ilçelerin başında yüzde 112 ile Çukurova ve yüzde 97 ile Seyhan geldi.

İstanbu Ümraniye

Konut fiyatlarındaki artış sıralamasında 3. sırada ise İstanbul yer aldı. İstanbul’da satılık konutta son bir yıl içerisinde en çok değerlenen ilçe yüzde 179 fiyat artışlarıyla Ümraniye oldu. Ümraniye’yi yüzde 168 ile Gaziosmanpaşa, yüzde 160 ile Maltepe, yüzde 157 ile Bağcılar ve yüzde 152 ile Bakırköy takip etti.

Samsun Atakum

4. sıradaki Samsun’un son 1 yılda satılık konut fiyatı en çok artan ilçeleri Atakum ve İlkadım oldu. Atakum’da yüzde 108 fiyat artışı gerçekleşirken İlkadım’da yüzde 74 artış dikkati çekti.

Mersin Mezitli

5. sıradaki Mersin satılık konut piyasasında son 1 yılda yaşanan yükselişle dikkati çeken ilk ilçe fiyatların yüzde 145 arttığı Mezitli oldu. Devamında yüzde 135-90 fiyat artışlarıyla Erdemli, Yenişehir, Silifke ve Tarsus geldi.

Muğla Milas

Ege Bölgesi’nin en fazla talep gören illerinden Muğla’da son bir yılda en çok değerlenen ilçeler yüzde 188 ile Milas, yüzde 115 ile Marmaris, yüzde 113 ile Bodrum, yüzde 102 ile Dalaman ve yüzde 92 ile Fethiye oldu. Muğla genel sıralamada 6. sırada bulunuyor.

Ankara Etimesgut

Endeks verilerine göre 7. sıradaki Ankara’da satılık konutların ortalama metrekare fiyatlarında son 1 yılda yüzde 121-105 artış yaşandı. Ankara’da birinciliği Etimesgut alırken, ikinci sırada Çankaya, üçüncü sırada Pursaklar, dördüncü sırada Sincan ve beşinci sırada Gölbaşı geldi.

Tekirdağ Çorlu

Tekirdağ’da ortalama metrekare fiyat artışında birinci ilçe yüzde 123 ile Çorlu oldu. Çorlu’yu yüzde 84 ile Marmaraereğlisi ve yüzde 75 ile Süleymanpaşa takip etti. Tekirdağ konut fiyatlarındaki artış sıralamasında 8. sırada bulunuyor. 

Öne Çıkanlar