AKP'li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Kürt-Türk çatışması gibi gösterenlere prim vermeyiz

AKP'li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Kürt-Türk çatışması gibi gösterenlere prim vermeyiz
AKP'li Belediye Başkanı Altay 7 kişinin öldürüldüğü katliama ilişkin 'Bilgi kirliliği ile olayı Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere pirim vermeyiz' ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram ilçesinde yedi kişinin katledildiği Kürt aileye ilişkin açıklama yaptı. AKP’li Belediye Başkanı Altay saldırıya ilişkin "Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere prim vermeyiz" ifadesini kullandı.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Meram’de 12 Mayıs’ta ırkçı saldırıya uğrayan, bugün de düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Kürt aileye ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

"Meram ilçemizde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 hemşehrimizi kaybettik" ifadelerini kullanan Altay, "Acımız büyük" dediği mesajının devamında ise bilgi kirliliği olduğunu ifade ederek, saldırının "Türk-Kürt çatışması" gibi gösterilmeye çalışıldığını savundu. "Prim vermeyiz" ifadesini ekledi.

Altay’ın 12 Mayıs’ta yapılan ilk saldırı sonrası saldırganların serbest bırakıldığı ve göz göre göre geldiği ortaya çıkan katliama ilişkin ifadeleri şöyle:

"Meram ilçemizde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 hemşehrimizi kaybettik. Acımız büyük. Bilgi kirliliği ile olayı Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere pirim vermeyiz. 7 canın acısını tüm şehir yaşıyoruz. Allah rahmet etsin. #KonyadaKatliam"



(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar