ÖHD: Konya katliamı örtbas edilmek isteniyor

ÖHD: Konya katliamı örtbas edilmek isteniyor
Özgürlükçü İçin Hukukçular Derneği, Dedeoğulları ailesi ve davayı üstelenen avukatlara yönelik başlatılan soruşturmayla Konya'daki katliamın örtbas edilmek istendiğini açıkladı.

Özgürlükçü İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi, Konya’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili yargılanan sanıkların, ailenin yakınları ve avukatlarından şikâyetçi olması sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Dedeoğulları ailesinin öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanıklardan tetikçi Mehmet Altun ile birlikte katliamı azmettirmekten tutuksuz yargılanan sanıklardan Ali Keleş, Veli Keleş ve Ayşe Keleş’in Dedeoğuları ailesinin yakınları ile avukatlarından şikâyetçi oldu. Şikayet sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin ÖHD Mersin Şube binasında yapılan açıklamaya, aynı zamanda ÖHD üyesi olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı avukat Hoşyar Sarıyıldız ile dernek üyesi avukatlar katıldı. Açıklama metnini okuyan ÖHD Şube Eş Başkanı İbrahim Kaya, "Dedeoğulları ailesinin avukatları hakkında yürütülen soruşturma açık bir şekilde avukatlar ve hayatta kalan diğer aile üyeleri üzerinde baskı oluşturmaktan başka bir şey değildir" ifadeleriyle açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

‘SANIĞIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE BAŞSAVCI AİLENİN AVUKATLARININ BEYANLARINI İSTEDİ’

Kaya, "Dedeoğulları ailesinin avukatlığını üstlenen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi avukatlardan Ali Bozan, Maviş Aydın, Ebru Akkal ve diğer bir kısım meslektaşlar hakkında dosya sanığı tarafından CİMER’e, İçişleri Bakanlığı’na, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş olup, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Dedeoğulları ailesi avukatlarının beyanları talep edilmiştir. Belirtmek isteriz ki avukat, müvekkilinin çıkarlarını, hasmının zararlarını gözetmeden sert bir biçimde savunmak zorundadır. Çünkü avukatın yüklendiği mesleki ve toplumsal görev bunu gerektirir. Bu kapsamda meslektaşlarımız hakkında mesleki faaliyetleri sebebiyle yürütülen soruşturmanın herhangi bir hukuki boyutu olmayıp, Konya Savcılığı'nca yürütülen soruşturma açık bir şekilde hukuksuzluğun bizlere göstergesidir" diye belirtti.

‘KATLİAM ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR’

Avukatlara ve aile bireylerine dönük yürütülen soruşturmayla Dedeoğulları ailesine yönelik yapılan katliamın örtbas edilmek istenmesinin amaçlandığına dikkat çeken Kaya, devamında şunları söyledi:

"Haklarında soruşturma yürütülen Dedeoğulları ailesinin avukatları, saldırıların gerçekleştiği ilk günden bu yana özverili bir çalışmayla maddi gerçekliğin ortaya çıkarılması için çaba göstermektedirler. Bu hususta Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin Şubesi olarak katliam dosyasının takipçisi ve Dedeoğulları ailesi avukatlarının yanında olacağımızı belirtmek isteriz."

BAROLARA ÇAĞRI: SORUMLULUĞUNUZU YERİNE GETİRİN

"Avukatlar üzerinde oluşturulmak istenilen baskıya yönelik meslek örgütümüz olan barolara mesleki faaliyetler sebebiyle açılan bu soruşturmalara yönelik sorumluluklarının gereğini yerini getirmeye davet eder, basının ve kamuoyunun bilgilerine sunarız." (MA)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar