Köpekle işkence edilerek gözaltına alınan HDP yöneticisi tutuklandı

Köpekle işkence edilerek gözaltına alınan HDP yöneticisi tutuklandı
Gözaltına alınırken polisin köpekli ve fiziki işkencesine maruz bırakılan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında 26 Haziran'da Diyarbakır'daki evine yapılan baskında, polisin köpekli ve fiziki işkencesine maruz kalan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

 'YÜRÜTTÜĞÜM FAALİYETLER RESMİ VE AÇIK'

Çetin, hakimlikte şu savunmayı yaptı: "Mardin’de hakkımda yürütülen bu soruşturmadan haberim yoktu. Benim ikamet adresime gidilmemiştir. Ben yıllardır HDP’de siyaset yapan biriyim. Kadın haklarında çalışmalarım vardır. 1 Nisan 2014’te Van Edremit Belediye başkanı seçildim. 2019 yılına kadar görevimi sürdürdüm. Çalışkanlığımdan dolayı yerel yönetim kadrosuna seçildim. Tüm partilerde yerel yönetimler vardır. Daha önce avukatımız tarafından yerel yönetimlerin işleyişine dair çizelge sunulmuştur. Ben daha önce birçok kez görüş alış verişi yapmak adına Mardin’e gelmişimdir. Resmi, açık ve alenidir. Resmi bir kurumun resmi bir üyesiyim. Hakkımdaki tanık beyanlarının hiçbirini kabul etmiyorum. Hepsi iftiradır. Buna isnat edilen suçları da kabul etmiyorum. Yürüttüğüm faaliyetler resmi açık ve alenidir." 

Çetin, hakkındaki gizli tanık beyanlarını da reddederek, "Hepsi karalama ve yalandır. Benim öz geçmişim ortadadır. Bu beyanları kabul etmiyorum. Rojbin benim göbek ismimdir. Beni herkes böyle tanır. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ediyorum" talebinde bulundu. 

Mahkeme, Çetin'in "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. 

AÇIKLAMAYA POLİS ENGELİ

Çetin'in tutuklanması sonrası HDP'liler adliye önünde açıklama yapmak istedi. Polisler, açıklamaya izin vermedi.  

HDP’DEN TEPKİ

Çetin’in tutuklanmasıyla ilgili Twitter'dan yaptığı paylaşımla tepki gösteren HDP, "İşkenceyle gözaltına alınan ve 11 gündür gözaltında tutulan Rojbin Çetin’in tutuklanması, hukuksuzdur. İşkence insanlık suçudur, tutuklama kararıyla bu işkence meşrulaştırılamaz. İşkenceciler hukuk önünde hesap verecektir" açıklaması yaptı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar