Burhaniye: 'Tek adam rejimine, adaletsizliğe, eşitsizliğe' hayır

Burhaniye: 'Tek adam rejimine, adaletsizliğe, eşitsizliğe' hayır
Balıkesir Burhaniye'de bir araya gelen yurttaşlar, 'tek adam rejimine, ortaçağ karanlığına, yoksulluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, pahalılık ve işsizliğe hayır' dedi.

Burhaniye Emek ve Demokrasi Bileşenleri önceki gün bir araya geldi. Bin 500’ü aşkın yurttaş, "tek adam rejimine, ortaçağ karanlığına, yoksulluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, pahalılık ve işsizliğe hayır" dedi. Ayvalık, Bandırma, Dikili, Edremit, Gömeç ve Küçükkuyu'dan gelen yurttaşlar Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Düzenlenen mitinge kısa süre kala ilçe kaymakamı pandemiyi bahane ederek yürüyüşe izin vermedi. Alanda gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Ülkenin seçilmiş belediye başkanları, siyaset insanları, tek adam rejiminin adaletsiz adaletçilerinin verdiği demokrasi dışı, hukuk-adalet dışı kararlarla görevlerinden alınıyor, cezaevlerine dolduruluyor. 'Sandık sandık' diyorlar, işlerine gelmeyince sandıktan çıkan halkın oylarını gasp ediyorlar, yönetimleri kayyımlara devrediyorlar. Asla kabul etmiyoruz."

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ'

BirGün'de yer alan habere göre "Laiklik ve kadınların kazanılmış hakları tümden yok edilmeye çalışılıyor" denilen açıklamada "Yaşamlarımız pahasına savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi'nden, bir kişinin sözüyle vazgeçmeyeceğiz. Her sokak başında haykırdık, yine haykırıyoruz. Artık yeter! Kadınların yaşamı tek adamın koltuk sevdasından büyüktür. İstanbul Sözleşmesi bizimdir. İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz" vurgusu yapıldı.

Basın açıklamasının sonunda dile getirilen talepler ise şöyle sıralandı: "Ücretlilerden alınan vergiler hafifletilsin, faiz ve servetin vergilendirilmesi sağlansın. Elektrik, su, doğalgaz, internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun. Eğitim ve sağlık hizmetleri kamulaştırılsın, bütçeden pay ayrılsın. Asgari ücretten vergi alınmasın. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkartılsın. 3600 Ek Gösterge, ayrım gözetmeksizin tüm memur ve emekliler için hemen çıkartılsın. Küçük esnafın bankalara olan borcu silinsin. Köylüye verilen mazottan ÖTV, KDV alınmasın."

Öne Çıkanlar