Korona günlerinde eylem: İnşaat işçileri haklarını aldılar

Korona günlerinde eylem: İnşaat işçileri haklarını aldılar
Emaar bünyesinde çalışan, 'ücretli izin' talepleri yerine getirilmeyen bazı İnşaat-İş üyesi işçiler can güvenlikleri nedeniyle işten ayrılmışlardı.

ARTI GERÇEK - İstanbul Kadıköy’de bulunan, yaklaşık iki bin beş yüz işçinin çalıştığı Emaar inşaatın üstlendiği otel şantiyesinde koronavirüs endişesinden dolayı, "ücretli izin" talepleri yerine getirilmeyen bazı İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi işçiler can güvenlikleri nedeniyle işten ayrılmışlardı.

Emaar yönetimi işçilerin haklı fesihten doğan haklarını ödemek istemeyince, işçiler bu sabah TAV-Sera önünde eylem gerçekleştirdiler. Eylemin ardından sendika temsilcileriyle şirket yetkilileri arasında gerçekleşen görüşme anlaşma ile sonuçlandı. Hakları ödenecek işçiler özel araçlarla memleketlerine gönderilecekler. 

Konuya ilişkin İnşaat-İş tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Koronavirüs salgını nedeniyle gerekli önlemler alınmayarak işçilerin enfekte olması adeta izlenen Emaar’da bazı arkadaşlarımız can güvenlikleri nedeniyle işten ayrılmıştı.  Emaar yönetimi işten ayrılan arkadaşlarımızın haklı fesihten doğan haklarını karşılamayınca bu sabah alkış ve sloganlarla ana firma konumundaki TAV-Sera merkezi önüne bir yürüyüş gerçekleştirdik. Eylemimizden sonra gerçekleşen görüşmeyle üyelerimizin ücret ve diğer haklarının ödenmesi ve özel araçlarla memleketlerine gönderilmeleri kabul edildi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar