Koronavirüs: Hubei ve Wuhan'daki karantina kalkıyor

Koronavirüs: Hubei ve Wuhan'daki karantina kalkıyor
Hubei’deki kurallar hafifletilirken, başkent Pekin dahil birçok kentte bu nedenle daha sıkı tarama ve karantina önlemleri alınıyor.

Çin, yeni tip koronavirüsün ortaya çıktığı Hubei eyaletindeki karantina kısıtlamalarını kaldırıyor. Yarından itibaren eyaletten çıkışlara izin verilecek. Küresel salgının ilk başladığı yer olan Wuhan'da da seyahat yasağı 8 Nisan'da kalkacak.

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı bölge olan Hubei eyaletinde çok sıkı önlemler alarak yerel yayılmanın önüne geçen Çin, bölgedeki seyahat kısıtlamalarını kaldırma kararı aldı. Sağlıklı olduklarına dair belgeleri bulunan kişilerin Hubei’den çıkışlara yarından itibaren izin verilecek.

Salgının merkez üssü ve eyaletin başkenti olan Wuhan’da da yasaklar hafifletiliyor. 23 Ocak’tan bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı kentteki seyahat kısıtlamasının da 8 Nisan’da kaldırılacağı açıklandı.

ÇİN SEDDİ AÇILIYOR

Ülkedeki yerel bulaş vakalarının düşmesiyle, Çin Seddi’nin bir bölümünün de yeniden ziyaretlere açılacağı belirtildi. İnternetten bilet almaları gereken ziyaretçiler, sağlıklı olduklarını doğrulayan bir belgeyle Çin Seddi’ne giriş yapabilecek. Gezi esnasında yüz maskesi takmak ve en az bir metre mesafeyi korumak zorunlu olacak.

‘İTHAL’ VAKALARDA ARTIŞ

Bununla birlikte, Çin’e yurtdışından gelenler arasındaki koronavirüs vakalarındaki artış devam ediyor. Hubei’deki kurallar hafifletilirken, başkent Pekin dahil birçok kentte bu nedenle daha sıkı tarama ve karantina önlemleri alınıyor. Ülkede dün 78 yeni vaka tespit edildi. Bu vakaların 74’ünün ülke dışından geldiği açıklandı. ‘İthal’ vakaların bir gün öncesine göre iki kat artış gösterdiği belirtildi.

Pekin yönetimi, Kasım 2019’un sonlarında Wuhan’da ortaya çıkan yeni tür korona virüsü nedeniyle Hubei eyaletini karantinaya alarak sokağa çıkma yasağı getirmişti. Hubei’deki son verilere göre, toplamda 67 bin 801 vaka kaydedildi ve 3 bin 160 kişi virüs nedeniyle öldü. Çin genelindeyse neredeyse 82 bin kişi enfekte oldu, 3 bin 277 kişi öldü. 73 bin kişi ise iyileşti ve taburcu edildi.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar