Koronavirüs izolasyonunda 101 yaşındaki kadın huzurevinden kaçtı

Koronavirüs izolasyonunda 101 yaşındaki kadın huzurevinden kaçtı
Almanya’da 101 yaşındaki bir kadın, yeni tip koronavirüs nedeniyle ülkede ilan edilen tecrit sırasında huzurevinden kaçtı.

Alman polisinden yapılan açıklamaya göre olay Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Brunswick şehrinde yaşandı.

Yaşlı bir kadının, kızının doğum gününü kutlamak amacıyla kaldığı huzurevinin acil çıkış kapısından kaçtığı belirtildi.

Kızının yaşadığı evi ararken kaybolan kadının polise haber verilmesi sonucu bulunduğu, memurlara kızıyla birlikte yaşadığını söylemesine rağmen polisin durumdan şüphelendiği açıklandı.

Yaşlı kadını kızının evine götüren polis gerçekleri de orada öğrendi. Buna göre yaşlı kadın iki hafta önce huzurevine taşınmıştı ama "kızını çok özlüyordu." 

Kızıyla polis aracının camının arkasından görüşmesine izin verilen yaşlı kadın yeniden huzurevine götürüldü.

HUZUREVLERİ ZİYARETÇİLERE KAPALI

Almanya genelinde iki haftadır yeni koronavirüs nedeniyle tecrit uygulanıyor. Çoğu iş yeri ve kurum kapalı kalırken kamusal alanda ikiden fazla kişinin toplanması da yasaklanmıştı.

Huzurevleri de yaşlıların özellikle Covid-19 karşısında savunmasız olması nedeneiyle ziyaretçilere kapatılmıştı. Geçen hafta Brunswick’teki bir huzurevinde 22 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

Almanya’da yerel sağlık yetkililerinin açıklamalarına göre Covid-19 nedeniyle 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 110 bine yaklaştı. 33 binden fazla kişi ise iyileşmeyi başardı.

Almanya dünyada şu anda ABD, İspanya, İtalya ve Fransa’nın ardından en fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü ülke konumunda. Ancak ülkedeki ölüm oranı diğer ülkelerden daha düşük. 

Bunda yaygın koronavirüs testinin yanı sıra birkaç haftada hastanelerdeki yoğun bakım yatağı sayısının artmasının etkili olduğu belirtiliyor. (Independent Türkçe)

Öne Çıkanlar