Koronavirüs: Kapalıçarşı'nın kapatılması gündemde

Koronavirüs: Kapalıçarşı'nın kapatılması gündemde
Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kapalıçarşı'yı geçici olarak kapatmayı düşünebileceklerini söyledi.

İstanbul'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği alışveriş merkezlerinin başında gelen Kapalıçarşı'da koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından turist sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor.

İstanbul'daki koronavirüs vakasının ilk kez ortaya çıktığı Kapalıçarşı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Kapalıçarşı'yı geçici olarak kapatmayı düşünebileceklerini söyledi:

"Salgın nedeniyle son 3 günde Kapalıçarşı’ya gelen ziyaretçi sayısında yüzde 20 azalma var. Bu konuda esnafımızdan ‘dükkânımızı açmayalım’ şeklinde teklifler de geliyor. Verilecek talimatlara uyarız. Kapalıçarşı’yı geçici olarak kapatmayı düşünebiliriz."

KAPALIÇARŞI'DA ÇALIŞAN 1 KİŞİ ÇAPA'DA TEDAVİ ALTINDA 

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Valilik'ten gelecek talimatlara uyacaklarını belirten Kurtulmuş, Kapalıçarşı'da bir esnafa koronavirüs tanısı konulmasına ilişkin haberlere ilişkin şunları söyledi.

"Aileyle iletişim halindeyiz. Kendileri test sonuçlarını bizden gizlemiyor ve bunu basınla paylaştık. Kendilerinin test sonuçları negatif. Fakat yanlarında çalışan bir kişi şu anda Çapa’da bulunuyor. Onun da testi negatif olarak çıkmış. Biz de bu bilgiyi esnafımızla paylaşıyoruz. Şu an pozitif çıkan bir emare yok." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar