Coronavirus nedeniyle can kaybı 4 bin 340'a yükseldi

Coronavirus nedeniyle can kaybı 4 bin 340'a yükseldi
Covid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 32 kişi daha hayatını kaybederken, toplam can kaybı 4 bin 340'a yükseldi. İniş gösteren vaka sayısı ise yeniden yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip coronavirus (Covid-19) salgınının Türkiye'deki seyrine ilişkin günlük olarak kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son 24 saatte 32 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Koca'nın paylaşımında kullandığı günlük veri tablosuna göre yeni tespit edilen vaka sayısındaki artışın sürdüğü tespit edilirken toplam vaka sayısı 149 bin 435'e yükseldi.

VAJA SAYISINDA ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Paylaştığı medajda iyileşen toplam hasta sayısının 120 bine yaklaştığını belirten Bakan Koca, iki gündür yükseliş gödteren vaka sayısı için "Yeni vaka sayısında değişkenlik öngörülen düzeyde" açıklaması yaptı. Ancak Türkiye'de 3 Mayıs'tan bu yana sürekli azalan aktif vaka sayısı ilk kez arttı. Aktif vaka sayısı bu günkü rakamlarla 33.793'e yükseldi.

Yoğun bakım desteğine ihtiyacın giderek azaldığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Koca, " Riskin daha da düşmesi, güçlü tedbirle mümkün. Güçlü tedbir, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar