Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na yapılan hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener'in adının verildiğini açıkladı.

Bakanları Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na yapılan ve 31 Mayıs’ta açılacak pandemi hastanesine korona virüsü (Covid-19) nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Murat Dilmener’in isminin verildiğini söyledi.

Twitter hesabından paylaşım yapan  Prof. Dr. Murat Dilmener’in torunu Alara Gençoğlu, karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Gençoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, hayatını mesleğine adamış Prof. Dr. Murat Dilmener’in adını Yeşilköy Pandemi Hastanesine layık gördüğünüz için çok teşekkür ederiz. Herkesin kendine örnek aldığı, yaşamı ile herkesi kendine hayran bırakan canım dedem huzur içinde uyu, seninle gurur duyuyoruz. Seni yaşatmak için elimizden geleni yaptık fakat olmadı, şimdi ismin ve anıların sonsuza dek bizle yaşayacak" dedi.

İstanbul Süryani Kadim Vakfı da Erdoğan'a teşekkür etti. Vakfın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Covid-19 tanısı ile rahmete kavuşan, Süryani toplumunun ve tıp camiasının büyük değeri merhum Prof. Dr. MURAT DİLMENER’in ismini Yeşilköy’de kurulan Pandemi Hastanesine vererek ölümsüzleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz minnet ve şükranlarımızı arz ederiz" denildi.

YOKSULLARI TEDAVİ ETTİĞİ İÇİN YARGILANMIŞTI

Süryani toplumunun önde gelen isimlerinden Prof. Dilmener, korona virüsüne yakalanmış ve 3 Mayıs’ta vefat etmişti. Dilmener hakkında, 2004 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, yoksul hastaları ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte soruşturma açılmıştı. Soruşturmada profesörlerden, toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı.

Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımış, bunun üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Maliye Bakanlığı’nın itirazını değerlendiren Yargıtay, doktorların bu paraları yoksul hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı kapatmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar