Koronavirüs nedeniyle kapalı olan mahkeme Şirin Ünal için açıldı

Koronavirüs nedeniyle kapalı olan mahkeme Şirin Ünal için açıldı
Mahkeme AKP İstanbul Milletvekili için yargıda 30 Nisan'a kadar idari iznini hiçe saydı.

Nadira Kadirova'nın AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli ölümüyle ilgili Cumhuriyet'te yer alan habere tekzip göndermek için kapalı olan mahkeme Ünal için açıldı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) koronavirüs salgını tehdidi nedeniyle yargıdaki tutuklu dosyalar hariç tüm işleri 30 Nisan’a kadar ertelemesine karşın, Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği, aynı gün Ünal’ın talebini "olumlu" karşılayarak, Cumhuriyet aleyhinde "cevap ve düzeltme" metni kararı çıkarttı.

Söz konusu haber Ünal’ın evinde ölen Özbekistan uyruklu Nadira Kadirova’nın avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan,  yaptığı açıklamada, "Maktulün rahminde sadece erkeklerde olan prostat spesifik antijen (PSA) bulgusu var" bilgisini veriyordu. Haberde Doğan'ın, Şirin Ünal’dan DNA örneği alınarak, karşılaştırma yapılması talebi yer alıyordu.

18 Mart’ta yayımlanan haberin üzerine Ünal, 1 Nisan’da, Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak "düzeltme ve cevap" talebinde bulundu. Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği, aynı gün gazetemiz aleyhinde tekzip kararı çıkardı.

Mahkeme, cevap ve düzeltme metninin kararın kesinleşmesinden itibaren 3 gün içerisinde gazetede yayımlanmasına hükmetti. Oysa HSK’nin aldığı karar doğrultusunda tutuklu ve acil işler hariç, yargıdaki tüm işlemler 30 Nisan’a kadar ertelenmiş, adliyedeki hâkim, savcı ve personele, koronavirüs bulaşmaması için idari izin verilmişti. 

Öne Çıkanlar