Koronavirüs: Pakistan'da pet şopta terk edilen yüzlerce hayvan açlıktan öldü

Koronavirüs: Pakistan'da pet şopta terk edilen yüzlerce hayvan açlıktan öldü
Covid-19 salgınının büyümesiyle Pakistan’ın en büyük kentlerinde tecrit uygulaması başladı.

Pakistan’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında tecrit uygulamasına gidilen büyük kentlerde pet şoplarda terk edilen yüzlerce hayvan öldü. Karaçi kentinde, onlarca evcil pet şoptan biri olan Empress Market’teki hayvanlar ancak hayvan hakları savunucularını erişim için yetkililere yaptığı çağrılar sonrası kurtarılabildi.

Euronews'in haberine göre hayvan hakları savunucusu Ayesha Chunrigar, bin kadar hayvanın bulunduğu dükkanın kapalı kaldığı iki hafta boyunca, hayvanların çığlıklarının dışarıdan duyulduğunu söyledi. 

Chunrigar, "İçeri girdiğimizde hayvanların yüzde 70 kadarının öldüğünü gördük" şeklinde konuştu. Chunrigar, hayatta kalanları ölü hayvanların yanında ve kilitli kafeslerinde, açlık ve havasızlıktan dolayı titrer halde bulduklarını belirtti.

Covid-19 salgınının büyümesiyle Pakistan’ın en büyük kentlerinde tecrit uygulaması başladı, bu kapsamda çoğu dükkan kapatıldı. Bu kentlerde yalnızca temel gıda malzemeleri satan dükkanların ve eczanelerin faaliyetlerine devam etmesine izin verildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar