Koronavirüs salgını Çin'in eğitim sistemini değiştirdi

Koronavirüs salgını Çin'in eğitim sistemini değiştirdi
Üniversiteler koronavirüs salgını nedeniyle 'online ders' sistemine geçti. Ders niteliğinde bir değişiklik olmayacağının altı çizildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve son gelen rakamlara göre 637 kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına Çin'de haftalardır kapalı olan üniversitelerde, öğrencilerin eğitim hayatına devam edebilmeleri için artık online ders sistemi başlıyor.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs nedeniyle bu zamana kadar 637 kişi hayatını kaybetti. Çin hükümeti dünyanın yaklaşık 28 ülkesine yayılan virüsün daha fazla yayılmaması için gereken adımları atmaya devam ederken, ülke genelinde üniversiteler bir süre kapalı kaldıktan sonra bahar döneminde internet üzerinden ders verilmesine karar verildi.

Çin’de yer alan bazı üniversiteler tarafından öğrencilere online dersle ilgili gönderilen mesajda, koronavirüs nedeniyle öğrencilerle bir araya gelerek ders verilmesinin mümkün olmadığı, ancak öğrencilerin eğitim hayatını normal bir şekilde devam ettirmesi, dönemlerin uzatılmaması için bir sonraki duyuruyu yapılmasına kadar internet üzerinden dersler verileceği belirtti.

SALGIN NEDENİYLE

Sputnik'in haberine göre üniversiteler tarafından online ders sistemi koronavirüs salgını nedeniyle kısa süreli uygulanacak bir sistem olduğu belirtilirken, ders niteliğinde değişiklik olmayacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar