Koronavirüse karşı şimdi de kına söylentisi

Koronavirüse karşı şimdi de kına söylentisi
Sosyal medyada yayılan söylenti kına satışlarını artırdı.

Koronavirüse (Covid-19) karşı korunmanın en iyi yollarından biri sık el yıkamak ve mümkün olduğu kadar kalabalık ortamdan kaçınmak olarak vurgulanırken sosyal medya aracılığıyla çeşitli söylentiler farklı ürünlere yönlendiriyor.

Koronavirüse karşı sarımsak, kelle paça derken, bazı esnaflar koronavirüs çayı dahi 'çıkarmış' durumda. Uzmanların bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklerin tüketimini olumlu karşılarken bunun virüse karşı kesin koruma olmayacağı uyarılarına rağmen koronavirüse karşı arayış sürüyor.

Son söylentilere göre özel günlerde kullanılan kına da koronavirüse karşı kullanılabiyor. Sosyal medyada türeyen iddia kına satışlarını artırdı.

'KINANIN VİRÜSÜN ÖNÜNE GEÇEBİLECEĞİNE İNANIYORLAR'

Sosyal medyada korona virüsüne karşı kınanın elleri dezenfekte ettiği söylentisi vatandaşların kınaya olan talebini arttırdı. Aktarlık yapan Orhun Özfidancı, "Korona virüsünün herhangi bir tedavisi olmadığı için kişinin bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekiyor. Genel olarak bağışıklık sistemini arttıracak ürünler alınmakta. Zencefil, çörek otu, zerdeçal, ada çayı, ıhlamur satışı arttı. Son zamanlarda kulağımıza da gelen, müşterilerden de öğrendiğimiz, kınayla ilgili birkaç söylenti var. Ne kadar doğrudur bilemiyoruz ama eliniz kirliyken gözünüze ve yüzünüze sürmeyin, elinizi yıkayın talimatından sonra kişiler kınaya yöneldi. Kınayı ele yaktıktan sonra kınanın bu virüsün önüne geçebileceğine inanıyorlar. Sosyal medyada birkaç tana görsel paylaşılmış kınayla ilgili bize de gönderdiler. Biz tabi ihtimal vermiyoruz. Çünkü elin üzerine yakılan bir kına. El temizliğine bir etkisi yok. Bir etken madde değil. Kına satışları arttı. Bu kadar peş peşe kına satamazdık. Kolonya gibi kınanın satışı da arttı" dedi.(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar