Koronavirüste bugün: 187 kişi daha hayatını kaybetti

Koronavirüste bugün: 187 kişi daha hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı’nın 3 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 355 bin 226 testten 21 bin 495’i pozitif çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın 3 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 355 bin 226 testten 21 bin 495’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 187 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 20 bin193 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantına ülkemizde rastlanmamıştır. Bu varyantta virüsün birden fazla gen bölgesinde mutasyona uğradığı bilinmektedir. Ön bilgilere göre Omicron varyantı daha hızlı bulaşmaktadır ancak daha çok hasta edici özellikte olduğunu gösteren bir bulgu yoktur" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85.0 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 57.2 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81.9 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79.6 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74.3 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Omicron varyantına ülkemizde rastlanmamıştır. Bu varyantta virüsün birden fazla gen bölgesinde mutasyona uğradığı bilinmektedir. Ön bilgilere göre Omicron varyantı daha hızlı bulaşmaktadır ancak daha çok hasta edici özellikte olduğunu gösteren bir bulgu yoktur."

Öne Çıkanlar