Koronavirüsü yenen Elba'dan öneri: Salgından sonra yılda bir hafta karantinaya girelim

Koronavirüsü yenen Elba'dan öneri: Salgından sonra yılda bir hafta karantinaya girelim
Koronavirüsü yenen ünlü İngiliz aktör Idris Elba, salgın bittikten sonra bu zamanları hatırlamak adına ‘her yıl bir hafta karantinada kalma’ önerisinde bulundu.

Koronavirüsle mücadele ettiği günleri ‘korkunç’ olarak niteleyen Idris Elba, salgın bittikten sonra dünyanın bu zamanları hatırlaması için her yıl bir hafta karantina uygulanması gerektiğini söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Elba, "Dünyanın bu zamanı hatırlaması için her yıl bir hafta karantinaya girmesi gerektiğini düşünüyorum. Birbirimizi hatırlamak için. Gerçekten böyle düşünüyorum. Diğer türler bunu uyguluyor, buna kış uykusu deniyor. Ama bu dünyanın bizim zamanımıza göre işlemediğini hatırlatıyor" dedi.

Hastalıkla mücadele sürecini ‘sarsıcı ve dönüştürücü’ olarak niteleyen aktör, "Bence bu dünya çapında gerçek bir toplu deneyim oldu. Herkes bizim hissettiğimiz gibi hissediyor ama bu kesinlikle tam bir kargaşa oldu" ifadelerini kullandı.

Idris Elba, mart ayında yeni filminin çekimleri dolayısıyla New Mexico’da olduğu sırada hastalığa yakalandığını öğrenmişti.

Eşi Sabrina Dhowre-Elba ise başlangıçta virüse yakalanmamış ancak karantina sırasında Elba’dan ayrı kalmayı reddettikten sonra yaptırdığı test pozitif çıkmıştı. Böylece çift, ülkelerine dönememiş ve birlikte karantinaya girmişti.

Öne Çıkanlar