Köyceğiz Kayabaşı mevkiinde yangın söndürülemiyor: Uçak lazım, yangın insan gücüyle sönecek olay değil

Köyceğiz Kayabaşı mevkiinde yangın söndürülemiyor: Uçak lazım, yangın insan gücüyle sönecek olay değil
Marmaris'te  yangın müdahale eden ekiplere su taşırken kaza yaparak yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in köyü Sazak her an alevlere teslim olabilir.

Yağmur Kaya


ARTI GERÇEK- Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Sandras Ormanı Sazak Köyü, Çövenli Köyü Kayabaşı mevkiinde yangın kontrol altına alınamıyor.

Köylüler, gönüllüler ve orman ve itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Ancak Sandras Dağları engebeli ve sarp olduğu için halkın yangını söndürme çalışmaları bir noktaya kadar sürüyor. Dumanlarla kaplanan alanda yangını söndürmeye çalışan kişilerin zehirlenme olasılığı çok yüksek.

Şu an iki helikopter yangını söndürmeye çalışıyor ancak günlerdir yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılan Yavuz Yıldız, yangın söndürme uçağı olmadığı müddetçe yangının önüne geçilemeyeceğini vurguladı.

'DURUMUMUZ KALMADI'

Yıldız, "Orman çalışanları, yerel halk ve gönüllü insanlar olarak bizler; orada elinizden geldiğini yapmaya çalıştık. Yangına müdahale etmeye çalıştık ama suyumuz bitti, müdahale edecek durumumuz kalmadı, geri çekildik, ateş ortasında kaldık.

'YANGIN ŞU AN TEPE YAPTI'

Şu an yangın güç yaptı, tepe yaptı. Çok acil uçak, uçak uçak gerek. Helikopter, uçak... Bunlar (yangın) insan gücüyle sönecek olay değil. Uçak hariç başka bir şeyle yangın sönemez. Bizim yapacağımız çaba kürekle, sırt tulumbasıyla, tırmıkla ancak bu kadar olur. Bu araçlarla bu yangının hakkından gelinmez. İtfaiyenin veya arazözün attığı suyla o yangın söndürülmez" dedi.

Sazak Köyü Camii yanında küçük bir kriz maması kurulu. Bu kriz masasında yangını söndürme çalışmalarında görev olan halka ve itfaiye çalışanlarına içecek, gıda ve koruyucu ekipman taşınıyor.

Sazak Köyü aynı zamanda Marmaris'te  yangın müdahale eden ekiplere su taşırken kaza yaparak yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in köyü.

Yangın şu an Üçoluk, Çövenlik ve Kızılgedik mevkiine doğru ilerliyor.

'3 KİŞİ KAYIP'

Sazak Köyü Camii imamının yaptığı anonsta Korhan, Burak ve Canberk isimli 3 kişi yangın nedeniyle kaybolduğu duyuruldu. Sahada yangın söndürme çalışmalarında kaybolduğu söyleniyor.

Öne Çıkanlar