Kozluk'ta bir kadın, işkenceye ve tehdide maruz bırakıldı: Biz buraya kan dökmeye geldik, devlet biziz

Kozluk'ta bir kadın, işkenceye ve tehdide maruz bırakıldı: Biz buraya kan dökmeye geldik, devlet biziz
Kozluk ilçesinde Zeynep Sevim, evli olduğu erkek ve uzman çavuş olan kardeşi tarafından işkenceye ve tehdide maruz bırakıldı.

Batman’da Zeynep Sevim  evli olduğu Samet Aktaş tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldı. Maruz bırakıldığı şiddetin ardından fail Aktaş’tan kaçarak Kozluk ilçesi  Zilan Köyü’ne gelen Sevim, burada da tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Daha sonra Beşiri ilçesi İkiköprü Beldesi’nde yaşayan ve Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde görevli olan uzman çavuş  Cevat Aktaş ile birlikte ailenin evi basıldı. Buraya gelen Aktaş ailesinin Sevim’i ve ailesini ölümle tehdit ettiği belirtildi.

Sevim ailesi tarafından çekilen görüntülerde saldırının nasıl gerçekleştiği görülüyor. Sevim ailesinin evinin önüne gelen Aktaş ailesinden biri "Ben karakolum" diyerek eve taş ve sopalar ile saldırıda bulunuyor. Görüntülerde evde bulunanlar aşağıya atılmakla tehdit edilirken evin camları kırılıyor. Yaşanan saldırı ve tehdit sonrası aile şikayette bulunurken, faillerin savcılık tarafından ifadeye çağrıldığı belirtildi

Jinews’in aileden aldığı bilgiler ise  şu şekilde: "Zeynep iki kere evi terk etti ve bize geldi. Her ikisinde de evli olduğu kişi olan Samet Aktaş gelip özür dileyerek, tekrarlanmayacağını söyleyerek Zeynep’i ikna etti ve eve geri götürdü. En son bir hafta önce Zeynep’e sistematik bir şekilde durmadan şiddet uygulamışlar. Bize ulaşamaması için telefonunu kırmışlar.  Zeynep’i ahıra kapatıp, elini kolunu bağlamışlar. Daha sonra Zeynep bir yolunu bulup kaçmış. Tanımadığı birinin arabasını yol üstünde durdurmuş ve bize geldi. Samet Aktaş, Kütahya Tavşanlı Karakol Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Cevat Aktaş ve babaları bizi telefonla arayarak defalarca kez ölümle tehdit etti. Evi bastılar. ‘Buraya kan dökmeye geldik, devlet biziz biz’ diyerek evi taşladılar. Evde bulunan herkese hakaret ettiler, cinsiyetçi sözler söylediler. Can güvenliğimiz yok, sesimizi duyurmak istiyoruz."

Öne Çıkanlar