Kremlin'den Erdoğan'a yanıt: 'Putin-Zelenskiy görüşmesi için şartlar oluşmadı'

Kremlin'den Erdoğan'a yanıt: 'Putin-Zelenskiy görüşmesi için şartlar oluşmadı'
Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov ayrıca 'Ukrayna heyeti ile temas kurulamıyor, şu anda müzakere süreci devam etmiyor.' ifadelerini kullandı.

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’i görüştürme teklifinde şartların henüz oluşmadığını söyledi.

Reuters’ın haberine göre Kremlin Sözücüsü Dmitri Peskov ilgili soruya yanıtında böyle bir görüşme için henüz şartların oluşmadığını söyledi

Önceki gün Soçi ziyareti dönüşü konuşan Erdoğan, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sahadaki sıkıntılara rağmen krizin müzakere masasında çözüleceğine olan güçlü inancımı da koruyorum. Sayın Putin'e, Sayın Zelenskiy'le görüşmesine ev sahipliği yapabileceğimizi bir kez daha hatırlattım" demişti.

Aylardır tıkanan ateşkes görüşmelerinde her iki taraf da birbirini suçluyor.

'HEYETLER DERSLERİNE ÇALIŞTIKTAN SONRA MÜMKÜN OLABİLİR'

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Rusya ile Ukrayna arasında) barış sürecini başlatmak için hizmetlerini sunmayı pek çok defa teklif etti. Erdoğan gerçekten de müzakelerin birkaç turunun düzenlenmesinde büyük rol oynadı. (Türkiye) Cumhurbaşkanı, bu isteğini dile getirmeye devam ediyor" diyen Peskov, "Ukrayna heyeti ile temas kurulamıyor, şu anda müzakere süreci devam etmiyor. Putin ve Zelenskiy arasında görüşme konusunda ise bu ancak heyetlerin derslerine çalışmasından sonra mümkün olabilir. Henüz bundan söz etmek mümkün değil, görüşme için gerekli ön hazırlık mevcut değil" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın 24 Şubat'ta Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon devam ederken, diplomatik görüşmeleri ayarlamak için çalışmalar da sürüyor.

Önceki haftalarda İstanbul’da varılan ‘tahıl koridoru anlaşması’na arabuluculuk eden Türkiye, Putin’le Zelenskiy’i bir araya getirmek için çabalıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar