Kremlin'den Gorbaçov açıklaması: Batı romantizmi haklı değildi

Kremlin'den Gorbaçov açıklaması: Batı romantizmi haklı değildi
Putin Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov'un ailesine başsağlığı diledi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise ' Eşsiz bir insandı ama Batı romantizmi haklı değildi' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov'un ölümü hakkında konuştu. Peskov, Gorbaçov'un Rusya tarihine geçtiğini ama "Batı hakkındaki romantizminin yanlış olduğunu" söyledi.

"Gorbaçov eşsiz bir insandı. Ülkemizin tarihinde her zaman yer alacak bir devlet adamıydı" diyen Peskov, bununla birlikte Gorbaçov'un Batı'yla yakınlaşmasını eleştirdi. Peskov, "Gorbaçov'un Batı konusundaki romantizmi haklı değildi" dedi. Gorbaçov'un Sovyetler Birliği ile Batı arasında sıcak ilişkiler konusundaki umutlarının haklı çıkmadığı yorumu yapan Peskov, "Rakiplerimizin kana susamışlığı kendini gösterdi" ifadelerini kullandı.

PUTİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Gorbaçov’un ailesine taziye dileklerini iletti. Putin, mesajında, "Dünya tarihinin seyrine çok büyük bir biçimde etki eden Gorbaçov’un ölümü hepimiz için büyük bir kayıp" dedi.

91 yaşında ölen Gorbaçov'un perestroyka (yeniden yapılanma) ve glasnost (açıklık) adını verdiği politikaları Sovyetler Birliği'nin dağılmasının önünü açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar