Kremlin: İşgal iddiaları provokasyon, Rusya tarihi boyunca kimseye saldırmamıştır

Kremlin: İşgal iddiaları provokasyon, Rusya tarihi boyunca kimseye saldırmamıştır
Ukrayna krizi karşılıklı suçlamalarıyla tırmanıyor. Kremlin Sözcüsü Peskov, işgal iddialarının provokasyon olduğunu söyledi, "Rusya tarihi boyunca hiç kimseye saldırmamıştır" dedi.

Batılı liderlerin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğine dair açıklamaları sürerken, Kremlin ise bunları 'provoksayon' diye niteledi.

Ukrayna krizi bir yandan Donbass bölgesinde bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçı Lugansk ve Donetsk'teki ateşkes ihlali haberleri bir yandan karşılıklı suçlamalarla tırmanıyor. 

MACRON, PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Son olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın "Rusya, 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaşı planlıyor" açıklaması yaparken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ise iki gündür yeniden tırmanan gerilimi yatıştırmak için bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir telefon görüşmesi yapacağı açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Ukrayna’yı ne zaman işgal edeceğine ilişkin tarihlere kulak asmadığını, bunların provokasyondan ibaret olup gerginliği tırmandırdığını söyledi.

PESKOV: RUSYA'NIN BİRİLERİNE SALDIRMASININ ANLAMI NE?

Sputnik'te yer alan habere göre, Rossiya-1 televizyonunda konuşan Peskov, "Rusya tarihi boyunca hiç kimseye saldırmamıştır. Onca savaşı yaşamış bir ülke olarak Avrupa'da ‘savaş’ kelimesini dahi ağzından çıkarmak isteyeceği Avrupa’daki son ülke burası" dedi.

Herkesi aklıselime davet ettiklerini belirten Peskov, "Kendilerine şu soruyu sorsunlar: Rusya’nın birilerine saldırmasının anlamı ne? Tarihi hatırlamaları çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Devlet Başkanı iddialara kulak asmıyor, ancak genel anlamda bu tür iddialar provokatif nitelikli unsurlar" diyen Peskov, böyle iddiaların gerginliği tırmandırdığını kaydetti. Peskov, "Gerginlik hat safhaya çıktığında, mesela şimdi Donbass’taki temas hattında olduğu gibi, her türlü kıvılcım, her türlü beklenmedik olay veya planlı küçük bir provokasyon geri dönülemez sonuçlara yol açabilir" ifadelerini kullandı.

LUGANSK: İKİ SİVİL ÖLDÜ, DONETSK: UKRAYNA 82 KEZ İHLAL ETTİ

Donbass bölgesinde bulunan Rusya yanlısı Lugansk ve Donetsk'teki ateşkes ihlallerinde taraflar birbirlerini suçladı. Lugansk'tan yapılan açıklamada Ukrayna güçlerinin sabaha karşı saldırı girişiminde bulunduğu ve iki sivilin öldüğü belirtildi. Donetsk de son 24 saatte  Ukrayna'nın ateşkesi 82 kez ihlal ettiğini duyurdu. Donetsk Halk Milisleri de, 'Batı’nın onayını alarak Ukrayna’nın Donbass’ı güç kullanarak ele geçirme planının uygulamaya geçtiğini' ve 'istihbarata göre yeni terör saldırıları yaşanmasının muhtemel olduğunu' iddia etti.

UKRAYNA: İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna tarafı ise saldırıların ayrılıkçı gruplar tarafından düzenlendiğini, ayrılıkçıların topçu ateşi sonucu iki askerin öldüğünü ve dört askerin yaralandığını açıkladı.

RUSYA İLE BELARUS TATBİKATI UZATTI

Rusya ile Belarus, Ukrayna'nın kuzey sınırında yaptıkları tatbikatları uzattıklarını açıkladı. Tatbikat bugün sona erecekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar