Kripto para borsasından hesabına yanlışlıkla 100 dolar yerine 10.5 milyon dolar geldi

Kripto para borsasından hesabına yanlışlıkla 100 dolar yerine 10.5 milyon dolar geldi
Crypto.com, bir kullanıcısının hesabına 100 dolar yerine yanlışlıkla 10.5 milyon dolar yatırdı. Şirket, iade edilmeyen parayı uzun bir mahkeme süreciyle geri almaya çalışıyor.

Crypto.com isimli kripto para borsasının, bir kullanıcısının hesabına yanlışlıkla 10.5 milyon dolar yatırdığı, yedi ay boyunca şirketten kimsenin hatayı fark etmediği ortaya çıktı. Parayı iade etmeyen kadına dava açıldı.

Kısa Dalga'nın The Guardian'dan aktardığı habere göre, Aralık 2021'de yaşanan olayda Avustralyalı Thevamanogari Manivel'e aslında 100 dolarlık bir geri ödeme yapılması gerekiyordu. Ancak transferin meblağ kısmına bu miktar yerine kadının hesap numarası girildi. Bu nedenle de 100 dolar yerine 10.5 milyon dolar transfer edildi.

"Servet cesur olanları sever" sloganlı, Hollywood yıldızı Matt Damon'ın oynadığı reklam filmiyle bilinen Crypto.com, bu hatayı yedi ay boyunca fark etmedi. Thevamanogari Manivel'in bu sürede Melbourne kentinde 1.35 milyon dolarlık bir ev aldığı ve evi sonrasında Malezya'da yaşayan kız kardeşinin üzerine geçirdiği belirtildi. Gangadory, paranın büyük kısmını da başka hesaplara gönderdi.

Yüksek Mahkeme kararıyla Gangadory'nun hesapları dondurulurken, kadının bu kararın tebligatını da teslim almadığı, Crypto.com avukatlarının e-postalarına yanıt vermediği belirtildi.

Gelinen noktada, gıyabında alınan karar doğrultusunda hesapları dondurulan kadının, satın aldığı evi en kısa sürede satarak parayı Crypto.com'a vermesi, şirkete aynı zamanda 27 bin 369 dolarlık faiz ve mahkeme masraflarını ödemesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar