CHP Kongresi: Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu'dan yana gibi

CHP Kongresi: Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu'dan yana gibi
CHP'nin İstanbul İl Başkanı'nın seçileceği 36'ncı Olağan İl Kongresi'nde Canpolat ve Kaftancıoğlu yarışıyor

HABER MERKEZİ- CHP'nin İstanbul İl Başkanı'nın seçileceği 36'ncı Olağan İl Kongresi devam ediyor. 654 delegenin oy kullanacağı seçimde İl Başkanlığı için kongre öncesi adaylıklarını açıklayan Cemal Canpolat ve Canan Kaftancıoğlu yarışıyor. Kongrede, doğal delegelerle beraber 654 delege yeni başkanı belirleyecek. Toplam delegenin bir fazla oyunu alan isim başkanlık koltuğuna oturacak.

KRİTİK SEÇİM İSTANBUL'DA

Hürriyet'in, köşe yazarı Deniz Zeyrek'in yazısına dayandırdığı haberde, daha önce İstanbul il örgütünde görev yapmış olan Canan Kaftancıoğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiği iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu, ‘taraf olmadığını’ taraflara ilettiğini açıklamıştı. 

Kılıçdaroğlu'na yakın isimler son günlerde gazetecilere, CHP liderinin  "2019 seçimlerine kavgasız gitmek istediğini" ve bu yüzden 'orta yol' izlediğini söyleniyordu. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında son kulis bilgilerini şöyle aktarmıştı: "Parti tabanında Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu’nu desteklediği konuşuluyor ama Canbolat’ı destekleyenler 'Kılıçdaroğlu hiçbir adayı işaret etmedi' diyor."

Kulisler, Canbolat’ın performansından memnun olanların 'Canbolat ile yola devam' edeceği 'değişim şart' diyenlerin ise Kaftancıoğlu’nun arkasında birleşeceğini öngörüyor. 

Sabah 10:00'da başlayan kongrede  konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben değil, biz mücadelesi yapılması gerekir" mesajı verirken 2019 seçimleri ile ilgili olarak da "Demokrasiden yana olan bütün güçlerin hangi siyasi partiden olursa olsun ortak ses çıkarması lazım" dedi.

KONGREDE GERGİNLİK YAŞANDI 

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Aktaş ile bir grup arasında gerginlik yaşandı. Muharrem Aktaş, kongrede söz alarak konuşmaya başladı. Aktaş'ın Sarıyer ilçesinde yapılan mahalle seçimlerinde usulsüzlük olduğunu iddia etmesi üzeri, Sarıyer ilçe teşkilatı üyesi bir grup slogan atarak tepki gösterdi. Grup, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde slogan attı. "Hak, hukuk, adalet nerede" yazılı bir pankart da açan grup, Aktaş'ı yuhaladı. Bunun üzerine divan kurulu salonda bulunanları sakinleştirmeye çalıştı.

İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI

Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Muğla, Denizli, Giresun, Şanlıurfa, Niğde, Düzce ve Diyarbakır'ın da arasında olduğu 77 il kongresini yapan CHP'de, dün Mersin, bugün de İstanbul ve Konya il kongreleri yapılıyor. CHP'nin il kongreleri süreci, İstanbul ve Konya ile 80 ilde tamamlanmış olacak. Adıyaman il kongresi, partiye üye olmayan delegelerin oy kullandığı gerekçesiyle iptal edilmiş ve ileri bir tarihte ertelenmişti. Dolayısıyla Adıyaman 36. Olağan Kurultay'da temsil edilmeyecek.

Öne Çıkanlar