Artan fiyatlara tepki gösteren yurttaşlar: Seçim zamanı gelip dolaşıyorlar, şimdi dolaşsınlar

Artan fiyatlara tepki gösteren yurttaşlar: Seçim zamanı gelip dolaşıyorlar, şimdi dolaşsınlar
Yaşanan ekonomik krizi değerlendiren Yurttaş, iktidarın uyguladığı hatalı ekonomi politikalarından kaynaklı olduğunu belirtti.

Artan fiyatlar, hayat pahalılığından isyan eden yurttaşlar, yaşanan ekonomik krizin günübirlik olmadığı belirterek siyasetçileri eleştirdi. Yurttaşlar, "İnsanlarla dalga geçiyorlar, başka bir şey değil. Bir sahaya çıksınlar, bir dolaşsınlar. Seçim zamanı gelip dolaşıyorlar; şimdi dolaşsınlar esnafı, hayatın gerçeklerini görsünler" diyerek sert tepki gösterdiler.

‘BİR SAHAYA ÇIKSINLAR, BİR DOLAŞSINLAR’

İstanbul Şişli’de Sözcü’ye konuşan yurttaşlar şunları söyledi:

Bülent Sevimli, "Günübirlik değil. Yıllardır devam ediyor. İnsanlar perişan. İnsanlar aç. Çıkıp Meclis’te konuşuyorlar, yok şöyleymiş, yok böyleymiş… İnsanlarla dalga geçiyorlar, başka bir şey değil. Bir sahaya çıksınlar, bir dolaşsınlar. Seçim zamanı gelip dolaşıyorlar; şimdi dolaşsınlar esnafı, hayatın gerçeklerini görsünler. Atıyorlar tutuyorlar, atıyorlar tutuyorlar, başka bir şey yok. Hangi parti olursa olsun, bu ülkeye hizmet vermiyorsa haydi güle güle… Aldığım para daha ay bitmeden bitiyor. Kalan 15 gün ne yapacağız?" dedi.

‘ÖLME AŞAMASINA GELMİŞ İNSANLAR’

Hüseyin Ocak, "Memleket bitmiş, tükenmiş. İnsanlar çöpten ekmek topluyor ya… Pazarlarda akşamları hep artıkları topluyorlar… Hayat bitmiş. Ölme aşamasına gelmiş insanlar. Emekliyim, ay sonunu getirmekte zorlanıyorum, yetmiyor. Yetmediği için figüran olarak film setlerine gidiyorum. 120 lira para veriyorlar."

‘İKTİDARIN UYGULADIĞI HATALI EKONOMİ POLİTİKALARINDAN KAYNAKLI’

İhsan Çınar, "Günübirlik olsa, çözümler daha basit olur. Ekonomik kriz kimilerine göre pandemiyle başladı, kimilerine göre 3-5 sene öncesinden başladı ama bence en az 10 seneden beri iktidarın uyguladığı hatalı ekonomi politikalarından kaynaklı. Bu sorunu çözebileceklerine de inanmıyorum."

‘ETİKETLER HER GÜN DEĞİŞİYOR’

Fatma Mucuk, "Markete gidiyorsun, bugün zam geldi. Etiketler her gün değişiyor. Orta halli ve düşük gelirliler yıllardır zor geçiniyor. Çocuklarım işsiz; üniversite bitirdiler, mülakattan elendiler. Ben emekliyim, iki çocuğumu geçindiriyorum. İş bulsam bu yaşta çalışacağım vallahi."

‘OLAN GARİBAN VATANDAŞA OLUYOR, BAŞKA KİMSEYE OLMUYOR’

Turhan Çavdar, "Bunlar bu halde olduğu müddetçe böyle gider… Ama sonu da kötüye gider. Her şeyi baştaki biliyor… Ondan başka kimse bir şey bilmediği için ekonomi bu halde. Olan gariban vatandaşa oluyor, başka kimseye olmuyor.

Öne Çıkanlar