Kucak Anayasası istemiyoruz!..

O kucaklamalarla hapsedildik, işkence gördük, öldürüldük yada idam edildik. İyi ki ustalaştınız, usta halinizle kendi aranızda kucaklaşın ama bizden uzak durun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Herkesi kucaklayan yeni bir anayasa şart" dedi hemen Recep Tamam Erdoğan’ın arkasından. Bu ikili yaramaz ve şımarık kardeşler gibiler, kendi seçtikleri oyuncağı beğenmeyip, bisüre sonra "Değiştirin" diye yaygara yapıyorlar.

İkisi de anladı son yaptıkları anayasa değişikliğiyle sadece 1 kez seçilebileceklerini. İktidar gidiyor, Boğaziçi öğrencileri o yüzden kafalarını yukarı kaldırmışlar, eften-püften bir balon halinde uçan iktidar balonunu seyrediyorlar. Polis onlara şiddet gösterse de bundan sonra silah zoruyla yukarı bakmaya devam etseler de bisüreliğine, o eften-püften Erdoğan-Bahçeli şımarıklarının iktidar balonu uçmaya ve yükselmeye devam ediyor ve patlaması an meselesi.

Erdoğan önceki gün "Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir. Ülkemizin bu fırsatı kaçırmasından üzgünüz. Belki de ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.

Erdoğan haklı, 1960 Anayasası özgürlükçüydü belli oranda ama her gelen sap iktidar (Daha çok Adalet Partisi ve Süleyman Demirel) bu anayasanın Türkiye’ye bol geldiğini söyleyerek delik deşik etti.

Adnan Menderesler 27 Mayıs 1960 darbesinde anayasayı ihlalden yargılanıp idam edildiler ve hemen arkasından darbeciler anayasayı değiştirip iktidar oldular. 12 Mart 1971 darbesinde Deniz Gezmiş ve arkadaşları anayasayı ihlalden idam edildiler ama sonrasında faşist iktidar ve devamı 1. MC hükümeti anayasada değişiklikler yaptı. 12 Eylül 1980’de anayasayı ihlalden katliam yaşatıldı ama generaller bütün değişikliklere karşın hâlâ bol gelen anayasayı toptan değiştirdiler.

Erdoğan haklı, çünkü kendisi de 15 Temmuz darbe girişimini önlemek yerine bir darbe yapmış ve onlarca insanın ölümüne neden olmuş ve sonuçta darbe anayasası olduğundan, kendisi bile beğenmemektedir.

Ben o yüzden herkesi kucaklayan değil, demokratik bir anayasa istiyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde herkesi kucaklayan bir anayasa yoktur, olamaz da ama insan haklarının, çocuk ve kadın haklarının, hayvan haklarının temel alındığı bir anayasa vardır.

Ben 1960 anayasasıyla, 1980 anayasasıyla, 2017 anayasasıyla yeteri kadar kucaklandım ve artık kucaklanmak istemiyorum. Demokrasi getirmek için cümle alemi kucaklamak zorunda değilsiniz. Sizin kucaklamanızı Gezi Olayları’ndaki cinayetlerinizle, Tekel İşçilerini kar kıyamet demeden havuza atmanızla, yanlış rektör seçim sistemine karşı çıkan Boğaziçi öğrencilerine yaptıklarınızla gördük.

O kucaklamalarla hapsedildik, işkence gördük, öldürüldük yada idam edildik.

İyi ki ustalaştınız, usta halinizle kendi aranızda kucaklaşın ama bizden uzak durun. İlk kucaklayan Bahçeli mi olur, Erdoğan mı olur, bu bizi ilgilendirmiyor ama ben ve arkadaşlarım kucaklanmak istemiyoruz. 

Hadi bakalım, yeni anayasa sonrası da erken seçim yok deyin de görelim bakalım.

Ne yalan söyleyeyim, yeni anayasayla %50 +1 yaptınız ya, bence siz kucağa geldiniz…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi