Küflü, kurtlu yemekler verilen yurdun yönetiminden öğrencilere: Şükredin

Küflü, kurtlu yemekler verilen yurdun yönetiminden öğrencilere: Şükredin
Esenyurt KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yemeklerden saç, kurt ve taş çıkmasından, kendilerine küflü gıdalar verilmesinden şikayetçiyken yurt yönetimi 'şükredin' diyor.

İstanbul Esenyurt KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yemekhanedeki sorunlar sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Özellikle pandemi döneminde önemi artan hijyenin yemekhanede sağlanmadığını söyleyen öğrenciler, tepsilerin yıkamayıp sadece silindiğini, yemeklerden saç, kurt ve taş çıktığını söyledi.

Evrensel'e konuşan bir öğrenci, "Zaten yiyeceğimiz 2 tabak yemek, onu da gönül rahatlığıyla yemek istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz" diye sordu.

Dışarıdan yemek yemek gibi bir imkâna da sahip olmadıklarını vurgulayan öğrenci, "Yemekhane pis diye her gün bütün paramı dışarıya veremem" dedi.

Yurda yakın üniversitelerden birinde okuyan bir öğrenci de yemeklerin aşırı yağlı olduğunu ve koktuğunu söyledi.

Bazı yemekhane çalışanlarının öğrencilere karşı sert tutumları da öğrencilerin şikayetçi olduğu konular arasında.

'BİREYSEL ŞİKAYETLER DİKKATE ALINMIYOR'

Yurttaki memurlar ise yemekhaneye uyarı yazısı gönderdiklerini ancak ihale sistemi sebebiyle şirketi değiştirmenin mümkün olmadığını savunuyor.

Öğrenciler, toplu yaşanan sorunların bireysel şekilde ifade edildiğinde önemsenmediğini, şikayetlerin dikkate alınmadığını söylüyor.

YÖNETİMDEN 'ŞÜKREDİN' YANITI

Öğrenciler, sorunları dikkate almayan yurt görevlilerinin, şikayet edenlere "Şükredin" dediğini aktardı.

Öte yandan KYK yurtlarından gelen mektuplar ve haberler, bu sorunların yalnızca Esenyurt KYK Kız Öğrenci Yurdunda yaşanmadığını, binlerce öğrencinin bu duruma maruz kaldığı gösteriyor.

Öne Çıkanlar