Kulis haber: Soylu’nun görevden alınması için Berat Albayrak bastırıyor

Kulis haber: Soylu’nun görevden alınması için Berat Albayrak bastırıyor
Gazeteci Ahmet Takan, kulis bilgilerine dayandırdığı yazısında 'Soylu, Bakanlık içindeki ekipleri tasfiye edilip, pasifleştirilebilir önümüzdeki günlerde' diye yazdı.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan kulis bilgilerine dayandırdığı bugünkü yazısında Berat Albayrak’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden alınması için faaliyet yürüttüğünü yazdı.

Takan, "Yine, aynı muhabbete sarmak durumundayız!" başlıklı yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Salı günü yapılan partisinin Meclis grubu toplantısında Furkan Vakfı üyelerinin Adana’da gerçekleştirmek istediği protestoya sert müdahale eden polislere destek verdiğini hatırlattı. Takan, Bahçeli’nin "Sayın Süleyman Soylu, soy ismi gibi soyludur ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Türk polisi görevinin gereğini yapmış, Emniyet teşkilatımızı kutluyor, Adana’da görev yapan polislerimizin tertemiz alınlarından öpüyorum" sözlerine de dikkat çekti.

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘gidici’ de Bahçeli, ona sonsuz desteğini bir daha mı yinelemek zorunda kaldı?" diye soran Ahmet Takan’ın yazısının bir bölümü şöyle:

Ankara kulisleri toz duman olmuştu… Saraydaki bir kaynağımla konuştum. Tayyip Erdoğan’ın Süleyman Soylu’yu görevden almak istediği şeklindeki iddiaları doğruladı, "Ama şu anda pek mümkün görünmüyor" dedi. "Ne oluyor o zaman" diye sorduğumda şu yanıtı aldım;

"Süleyman Soylu’nun görevden alınması için Berat Albayrak sürekli bastırıyor, Devlet Bahçeli’nin desteği yüzünden bu gerçekleşemiyor. Bu senin zaten bildiğin bir durum. Bakanlık içindeki ekipleri tasfiye edilip, pasifleştirilebilir önümüzdeki günlerde."

"Berat Albayrak faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor o zaman" dediğimde saray kaynağım sözlerine şöyle devam etti;

"Bu ikinci adamlık mücadelesi. Berat bey, bundan vazgeçmiyor. ‘Tayyip beyden sonra ben varım’ diyor. ‘2023’den sonra da ben varım’ diyor."

Kaynağım, Berat Albayrak’ın siyaset ve devlet içinde kurduğu sistemin değiştirilmemesi ve bozulmaması için sık sık Tayyip Erdoğan’ın birinci halkasındaki isimleri uyardığını ve "ayar verdiğini" söyledi.

Öne Çıkanlar