Kulis | Kılıçdaroğlu: Biz her partiyle görüştüğümüz gibi HDP ile de görüşüyoruz

Kulis | Kılıçdaroğlu: Biz her partiyle görüştüğümüz gibi HDP ile de görüşüyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı 6’lı masayı işaret ederken, ‘Biz her partiyle görüştüğümüz gibi HDP ile de görüşüyoruz’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sincan’da muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu.  Toplantının kapalı kısmında Kılıçdaroğlu’nun muhalefetin cumhurbaşkanı adayını 6’lı masadaki liderlerin belirleyeceğini yineledi. HDP ile ilgili soru yöneltilen Kılıçdaroğlu, "HDP de Meclis’te temsil edilen bir parti ve diğer partilerin milletvekilleri genel kurulda onların başkan vekilinden söz istiyor" dediği belirtildi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın edindiği bilgiye göre toplantının kapalı kısmında katılımcıların sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayını 6’lı masadaki liderlerin belirleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun adaylıkla ilgili, "Devleti tanıyacak, kapsayıcı olacak, liyakat sahibi olacak ve herkesi kucaklayacak" tarifini yinelediği öğrenildi.

‘HDP İLE DE GÖRÜŞÜYORUZ’

HDP’yle ittifak halinde olup olmadıkları sorulan Kılıçdaroğlu’nun, "Biz her partiyle görüştüğümüz gibi HDP ile de görüşüyoruz. HDP de Meclis’te temsil edilen bir parti ve diğer partilerin milletvekilleri genel kurulda onların başkan vekilinden söz istiyor" karşılığını verdiği kaydedildi. Ekonomi ağırlıklı sorularla geçen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, Merkez Türkiye Projesi’ni anlattığı ve "Üretim ekonomisine geçeceğiz. Çiftçinin hangi ürünü ektiği zaman kâr edeceği belirlenecek" dediği öğrenildi.

‘TÜRKİYE’DEN MİLYON DOLARLARI AMERİKA’YA GÖNDERİYORLAR’

Toplantının basına açık bölümünde de konuşan Kılıçdaroğlu, "Saray’da oturanlar, keyifleri yerinde. Hiçbir dertleri yok onların. Türkiye’den milyon dolarları Amerika’ya gönderiyorlar. Sizin evlatlarınız işsizken onların evlatları beş yerden, altı yerden maaş alıyorlar. Bu adalet midir?" dedi.

‘VİCDANINIZ NEYİ EMREDİYORSA GİDİN, OYUNUZU O PARTİYE VERİN’

Birlik çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Sorunu demokratik yollarla çözmemiz lazım. ‘Gelin, bizim partiye oy verin’. Yok arkadaşlar. Öyle basit bir çağrı da yapamayacağım. Yaptığım çağrı şudur: Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. İşsiz evlatlarınızı, fakir fukarayı, esnafı, evinde tencere kaynamayan kadının halini düşünün. Ondan sonra vicdanınız neyi emrediyorsa gidin, oyunuzu o partiye verin" ifadelerini kullandı.

‘ADALETSİZLİĞE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Buluşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliğini düşürmesine ilişkin, "Canan Kaftancıoğlu, görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Biz, Canan Hanım’ı İstanbul il başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz" dedi.

"Biz birilerinin talimatına evet mi diyeceğiz?" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz CHP’yiz. Bizim ruhumuzda, geleneklerimizde Kuva-yı Milliye vardır. Adaleti savunuyoruz. Biz buna uymayız." ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar