Kulis: Merkez Bankası çalışanları yönetime dava açtı

Kulis: Merkez Bankası çalışanları yönetime dava açtı
Haziran-Eylül döneminde İstanbul'da inşaatı süren binasına taşınacak olan Merkez Bankası çalışanlarıyla ayrı düştü. İstanbul'a gelmek istemeyen çalışanların yönetime dav açtığı iddia edildi.

2019'da İstanbul Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilen binaya taşınması kararlaştırılan Merkez Bankası, beklenmedik bir sorunla karşılatı. MB, geçtiğimiz cuma günü çalışanlarına gönderdiği e-posta ile haziran - eylül döneminde İstanbul Finans Merkezi'ne taşınılacağını duyurmuştu.. Kulislerde dolaşan iddialara göre İstanbul'a gelmek istemeyen Merkez Bankası çalışanları yönetime karşı dava açtı. 

Gazeteci yazar Barış Soydan'ın bugünkü köşe yazısında aktardığına göre Merkez Bankası çalışanları, yeni genel müdürlük binası tamamlanmadan taşınma talimatı verilmesini mesele etmeyen muhalefete kırgın.

Halk TV yazarı Barış Soydan Merkez Bankası koridorlarına konuşulanları şu ifadelerle aktardı:

"Merkez Bankası’nın bir mensubu şöyle diyor: "En azından iktidara gelmeleri halinde TCMB’nin yeniden Ankara’ya döneceği, İstanbul’a taşınma süreci nedeniyle istifa etmek zorunda kalanlara geri dönme şansı tanınacağı veya bu süreci yönetenlere kamu davası açılacağı gibi açıklamalar yapılması, inanın mensupların yüreğine su serpecektir."

İktidarın çılgın projesi İstanbul Finans Merkezi’nde Merkez Bankası için milyarlarca liraya Avrupa’nın en yüksek binası inşa ediliyor. (Sonra paraları betona gömdünüz, deyince kızıyorlar.) Geçen hafta Merkez Bankası çalışanlarına "İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma planı hk." başlıklı bir mesaj gönderilerek, "2022 yılı Haziran-Eylül döneminde taşınma sürecinin tamamlanması planlanmaktadır" denildi.

Yani 7-8 ay içinde taşınma bitecek. Fakat küçük bir sorun var, Merkez Bankası’nın yeni binasının inşaatı henüz bitmedi.

Merkez Bankası koridorlarında da inşaatın tamamlanmasının en erken Eylül 2023’ü bulacağı konuşuluyormuş.

Peki Ankara’daki Merkez Bankası mensuplarının iki ayağı bir pabuca neden sokuluyor? Çünkü 2023’te seçim var. Kasada para yok, Kanal İstanbul’u yapamayacakları belli. En azından, "Avrupa’nın en yüksek binasını yaptık" demek istiyorlar.

Merkez Bankası’nda birçok çalışan aile birliğini gerekçe göstererek İstanbul’a gelmemek için dava açtı. Ama bir kamu kurumu olması ve İstanbul Finans Merkezi’ne iktidar tarafından özel bir önem verilmesi nedeniyle mahkemelerin adil kararlar vermeyeceğinden endişe ediyorlar."

Öne Çıkanlar