Kulis: Ziya Selçuk'un ardından kabine değişikliği yolda

Kulis: Ziya Selçuk'un ardından kabine değişikliği yolda
Kabine değişikliğinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turiz Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin isimleri geçiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifası sonrası siyaset kulisleri hareketlendi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği yapacağı konuşuluyor. Erdoğan'ın, Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un görevden azlini isteyeceğinin altı çiziliyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı işaret etti.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, siyaset kulislerinde uzun süredir AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine değişikliği yapacağı konuşuluyor. Ancak Erdoğan, kamuoyunda beklenilen ve alışılanın aksine bu değişikliği peyderpey gerçekleştiriyor.

Daha önce adı "dezenfektan skandalında" geçen eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u görevden alan Erdoğan’ın, peyderpey Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da görevden azlini isteyeceğinin altı çiziliyor. Bu bakanların ortak noktası ise son zamanlarda isimlerinin kamuoyunda sıkça tartışılır hale gelmesi.

Yangınlar öncesinde de Pakdemirli ile ilgili iddiaların kamuoyu gündemine geldiği ve Erdoğan’ın "en başından bu yana bu iddialardan rahatsız olduğu" konuşuluyor.

Salgın ile birlikte patates, soğan gibi ürünlerde talep daralması nedeniyle satışların gerilemesi, elma üreticilerinin sıkıntıları gibi sıkıntılar, örnek olarak gösteriliyor. Son günlerdeki orman yangınlarıyla da "kamuoyundaki güvenini de artık yitirmeye başladığı" ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ise salgın dönemindeki uygulamalarda "sıkıntı yaşadığı" belirtiliyor. Erdoğan’ın, yakın bir tarihte Koca’nın yardımcısı Emine Alp Meşe’yi görevden almasının "Koca’nın görevden azlinin bir sinyali" olarak nitelendiriliyor.

"BEKLENEN BAŞKA 'AFLAR' VAR

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turiz Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi işaret etti.

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Artık raconu öğrendi bakanlarımız.

İstifa yok.

Af talebi var.

İstifa kimin haddine.

Şimdi de Milli Eğitim Bakanı "Affedildi".

Bildiğim kadarı ile bu Ziya Selçuk’un ilk "af talebi" değildi.

Epeydir affedilmek istiyordu ama olmuyordu.

Sonunda af geldi.

Şimdi beklenen başka "aflar" var.

Mesela su kuşlarının hedefe koyduğu Milli Savunma Bakanı Akar.

Birkaç gündür iktidar yanlısı medyanın hedefinde.

İsim vermiyorlar ama tarif ediyorlar.

Bir başkası ise epeydir konuşulan Kültür ve Turizm Bakanı.

Bana göre kıyaslamalı olarak başarılı ama parti niyeyse kendisini benimseyemedi.

Şimdi bazı okurlar diyecektir ki, "Hem tarım hem de orman konusunda tarihi başarısızlıklara imza atan Tarım ve Orman Bakanı’nı niye saymıyorsun?"

Saymıyorum çünkü onu Cumhurbaşkanı affetse bu toplum affetmeyecek.

Onun affı mümkün değil."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar