Kulp Belediyesi Eş Başkanı '3 gündür gerekçesiz' gözaltında

Kulp Belediyesi Eş Başkanı '3 gündür gerekçesiz' gözaltında
Belediye Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş'ın avukatı Eyüp Aydeniz, şu ana kadar kendilerine gözaltına alınmaya ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmadığını kaydetti.

Diyarbakır Kulp'taki patlama soruşturmasında gözaltına alınan Kulp Belediye Eş Başkanı Mehmet Fatih Taş, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve HDP Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman'ın herhangi bir gerekçe olmadan sadece savcı talimatıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin öldüğü patlama sonrası, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman'ın olayın ardından gözaltına alındı. Havuz medyası tarafından patlama öncesi belediyeye ait bir aracın olay yerinde görülmesi nedeniyle Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş'ın gözaltına alındığı duyuruldu.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olaydan sonra "Gözaltılar artacak" sözlerinden sonra Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş da gözaltına alındı.

‘GÖZALTILARA GEREKÇE GÖSTERİLMİŞ DEĞİL’
 
Belediye Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş'ın avukatı Eyüp Aydeniz, şu ana kadar kendilerine gözaltına alınmaya ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmadığını kaydetti. Kulp Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gündür gözaltında tutulan müvekkilleriyle görüşen Aydeniz, gözaltına alınanlarla görüştüklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Gözaltına alma nedenine ilişkin kendilerine hiçbir gerekçenin gösterilmediğini söyleyen Aydeniz, soruşturma dosyasının olmadığını ve tüm taleplerine rağmen savcılık ile görüşemediklerini aktardı.
 
HDP Kulp ilçe eşbaşkanı Şener Aktaş'ın avukatı Mehmet Öner ise, eş başkanların patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları iddialarının doğru olmadığını söyledi. Öner, emniyetteki soruşturma dosyasında gözaltına alınma kararı ve sağlık raporları dışında tek bir rapor veya delil olmadığını kaydetti. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar