Kulp Belediyesi'nden 'patlama' açıklaması: Yol çalışması askerin gözetiminde yapılıyor

Kulp Belediyesi'nden 'patlama' açıklaması: Yol çalışması askerin gözetiminde yapılıyor
Kendilerine yöneltilen suçlamalara ilişkin yanıt veren Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Ay, suçlamaların nedenini kayyım hazırlığı olarak değerlendirdi.

Kulp'ta yaşanan patlamada belediyenin hedef gösterildiği haberlere yanıt veren Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Ay, yapılan tüm çalışmaların asker ve polis gözetiminde yapıldığını kaydetti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin öldüğü patlama ardından hükümete yakın medya, "Patlama öncesi Kulp Belediyesine ait bir aracın olay yerinde olduğu" iddiasını ortaya attı. Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında da Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman ve son olarak da belediye eşbaşkan adaylığı YSK tarafından rededilen Mehmet Emin Ay gözaltına alındı.
 
Kendilerine yönelik yürütülen suçlamalara ilişkin Mezopotamya Ajansı (MA) aracılığıyla yanıt veren Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Ay, suçlamaların nedenini kayyım hazırlığı olarak değerlendirdi. Olayın faillerini kınayan Ay, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
 
'ÇALIŞMA 55 KİLOMETRE UZAKTA'
 
Olayın hemen akabinde Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak'ın sosyal medya paylaşımına dikkat çeken Ay, "Olayın yaşandığı yerden 55 kilometre uzakta bulunan Karaorman köyündeki çalışmayı göstererek, 'İşin enteresan yanı Kulp Belediyesi dün bir çok yolda çalışma başlattı' twitini atan Çolak’ın başlattığı linç daha sonra artarak devam etti. Olayın yaşandığı bölgeye bu kadar uzak bir yerin çalışmasını alıp belediyeyi hedef göstermenin amacı nedir? Daha sonra eşbaşkanımız Taş gözaltına alındı. Olay yeri incelemesi dahi yapılmadan direk suçlu ilan edildi. Bir gazete daha bunu yaptı. Bu kadar şey rastlantı olamaz demek ki planlı bir durum var ortada" dedi.  
 
'OLAY YERİNE YAKIN DENİLEN KEPÇE İDDASI YALAN'
 
Yapılan tüm çalışmaların önceden asker ve polise haber verildiğini, onların kontrolü ve gözetiminde yapıldığını kaydeden Ay, halkın talepleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Olayın yaşandığı yere yakın kepçelerinin bulunduğu iddiasını reddeden Ay, bahsedilen kepçenin tekerliğinin olaydan 2 gün önce patladığını ve başka bir mezrada bulunduğunu, olayın yaşandığı civara gönderilmediğini söyledi. Belediye araçlarında Global Positioning System (GPS) takılı olduğunu hatırlatan Ay, aracın o gün nerede olduğunu GPS ile öğrenmek isteyenlerin belediyeye başvurabileceklerini söyledi. Belediyenin olayın ardından hedef haline geldiğini kaydeden Ay "Kulp Belediye Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş 4 gündür gerekçe gösterilmeden gözaltında tutuluyor. Avukatlardan aldığımız bilgilere göre onları hastaneye götürüp getiriyorlarmış. Ortada bir delil olmadığı için sadece tutuyorlar" ifadesinde bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar