Kulp’ta askeri operasyon gözaltılarla devam ediyor

Kulp’ta askeri operasyon gözaltılarla devam ediyor
Diyarbakır Kulp’ta 5 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından başlatılan operasyonda, birçok kişinin evi basılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır Kulp ilçesine bağlı Güleç (Şawişa) Mahallesi kırsalında ormanda ağaç kesmeye giden aracın geçişi sırasında meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından bölgede başlatılan askeri operasyon devam ediyor. Bölgeye sevk edilen askeri birliklerin arama tarama faaliyetleri yürüttükleri kaydedilirken, operasyona havadan da helikopterler, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracıyla (SİHA) destek veriliyor.  

ABLUKADAKİ MAHALLEDE EV BASKINLARI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Güleç Mahallesi’nde dün giriş çıkışlara kapatılarak başlatılan abluka sürerken, telefonlar çekmediği için mahalle sakinlerine ulaşılmadığı belirtildi. Mahallede evlere düzenlenen baskınlarda birçok kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Baskınlarda evlerdeki eşyaların dağıtıldığı ifade edildi.  

3 KARDEŞ DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Diyarbakır, İzmir ve Kulp’ta bazı evlere baskınlar düzenlendi. Evlere yapılan baskınlarda Kulp Belediyesi çalışanı Bünyamin, Ümran ve Abdulhakim Okut adlı kardeşler gözaltına alındı. Bünyamin Okut, Kulp’ta; Ümran Okut Diyarbakır’da; Abdulhakim Okut ise İzmir’de darp edilerek gözaltına alınırken, soruşturma dosyası için de gizlilik kararı alındığı belirtildi. 3 kardeşin de ilçedeki patlamaya ilişkin gözaltına alınmış olabileceği belirtiliyor.  

LİCE’DE DE ASKERİ OPERASYON YAPILIYOR

Öte yandan aynı operasyon kapsamında Lice ilçesine bağlı Yolçatı (Sise), Dibek (Dêrxust) ve Budak (Xezmaz) Mahallesi arasında kalan dağlık alanda dün başlatılan askeri operasyon da devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar