Kurban alışverişinde tokalaşma devri bitti

Kurban alışverişinde tokalaşma devri bitti
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde’ kurban alış verişi ve kesimine ilişkin uyulması gereken kuralları belirledi.

1 Haziran tarihi ile birliktte başlayan yeni dönemde kamusal alanlara dair düzenlemeler ardı ardına geliyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ yayımladı.

Rehber kurban kesim alanları ve alışverişine dair düzenlemeleri içeriyor. düzenlemeye göre hayvan satış alanlarına maskesiz giriş yapılamayacak, pazarlık esnasında tokalaşma olmayacak.

Rehberde yer alan önlemlere göre, hayvan satış alanlarında insan kalabalığı oluşturmayacak şekilde kontrollü kapılar olacak. Satıcı ile birlikte 8 metrrekareye 1 kişi alınabilecek. Satış alanlarının görünen yerlere salgınla ilgili bilgilendirme yazıları olacak. ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olanlar alınmayacak ve ateş ölçümü yapılacak.Girişlerde ise dezenfektan bulundurulacak.

SEYYAR SATICI OLMAYACAK

İnsan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri arası mesafe en az 2 metre olacak şekilde ayarlanacak. Yeterli sayıda lavabo ve tuvalet bulundurulacak. Seyyar satıcılar içeri alınmayacak.

KURBAN KESİMİNE RANDEVU SİSTEMİ

Rehberde yer alan yönergeye göre kutrban kesimleri randevu ile yapılacak ve kesim yapanlar yetkililer tarafından bilinecek.

Kasaplar ise su geçirmeyen önlük, maske, eldiven, su geçirmez çizme kullanacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar